Slušaj vest

Partizanov kapiten Svetozar Marković zvanično je postao igrač Viktorije Plzenj. Posle eliminacije crno-belih iz kvalifikacija za Konferencijsku ligu, on je potpisao za trećeplasirani tim Češke iz prošle sezone. Sa svojim novim timom igraće u grupnoj fazi Lige Evrope protiv Mančester junajteda, koji će doći u Plzenj kao i Real Sosijedad, Ludogorec i Anderleht, a gostovaće Ajntrahtu, PAOK-u, Dinamo Kijevu.

Voljom žreba, Marković će ponovo gostovati Dinamu u Poljskoj, na terenu na kojem je sa Partizanom ovog leta doživeo ubedljiv poraz i sa saigračima primio čak šest golova. Bila je to jedna od najtežih noći u crno-belom dresu Partizanovog deteta, koji drugi put napušta Humsku.

Marković je u Partizan došao kao 11-godišnjak iz Radnika iz Bijeljine, prošao je sve mlade kategorije crno-belih i prvi transfer realizovao u leto 2019, kada ga je kupio Olimpijakosza 1,5 miliona evra. Usledila je njegova pozajmica Larisi, pa povratak u Humsku 2020. godine - najpre na pozajmicu, a onda i na "neodređeno".

Marković je u crno-belom odigrao 157 mečeva, dao 13 golova i sa crno-belima osvojio dva Kupa Srbije.

Novi tim ima plan za Svetu Markovića

MN Press Svetozar Marković

U narednim danima očekuje se i da li će napadač Mateuš Saldanja napustiti klub posle već višemesečne sage, tokom koje se samo čekao dan kada će Brazilac otići. Za to vreme, Marković je sve dogovorio sa Česima i zvanično je predstavljen kao njihov igrač. U Plzenj stiže da zameni Robina Hranača (24), štopera koji je otišao u Hofenhajm za osam miliona evra.

"Spreman sam i verujem da ću brzo upoznati momke. Radujem se ovom izazovu. Oduševila me je ponuda, poznajem klub veoma dobro iz evropskih kupova i uradiću sve što mogu da pomognem ekipi", kazao je Marković nakon transfera vrednog 1,5 miliona evra.

Bonus video:

MONDO/Nemanja Stanojćić Svetozar Marković MONDO intervju