Slušaj vest

Kapiten Partizana Svetozar Marković napustiće crno-bele u četvrtak uveče, posle poraza od Genta i eliminacije iz Evrope za ovu sezonu. Prema pisanju "Telegrafa", on će nastaviti karijeru u Viktoriji Plzenj, koja će ga platiti 1,5 miliona evra. Polovina tog novca leći će na račun Olimpijakosa, prethodnog Markovićevog kluba iz kojeg se vratio u Humsku pretprošlog leta.

Markovićev odlazak sigurno neće biti jedini u narednom periodu, u kojem će crno-beli povlačiti "radikalne" poteze, kako je najavio trener Aleksandar Stanojević. Delom će se to dogoditi zbog nezadovoljstva trenera ekipom i usled katastrofalnog evropskog leta, a delom i zbog opravdanog finansijskog razloga, jer će klub sada slušati sve ponude nakon što će i drugu sezonu zaredom igrati samo u Superligi.

Partizan je postao prvi tim koji je ovog leta ispao iz sva tri evro-takmičenja, Lige šampiona, Lige Evrope i Konferencijske lige. Porazi u dvomečima protiv Dinamo Kijeva, Lugana i Genta, uz jako loše igre sigurno će uzrokovati i dalje promene u timu Aleksandra Stanojevića.

"Ništa dalje, kako šta dalje? Nastavljamo, radimo, očekujemo nove igrače, nešto ćemo morati da radikalnije uradimo. Prošla je Evropa, igrači koji su neki period igrali nažalost ne mogu... Moramo da krenemo u novu priču u narednom periodu", rekao je Stanojević posle poraza u Belgiji.

Belga / ddp USA / Profimedia, BRUNO FAHY / Belga Press / Profimedia GENT VS PARTIZAN