Slušaj vest

Reprezentacija Španije počela je pripreme za Srbiju u pakleno jakom sastavu. U ponedeljak, na prvom treningu pred gostovanje na beogradskoj "Marakani" (četvrtak, 20.45 časova), selektor prvaka Evrope Luis De La Fuente izveo je na teren pakleno snažan tim za "otvaranje" Lige nacija.

Uoči srede i puta Španaca u Beograd, na večernji trening na stadionu "Rajko Mitić", a potom i na meč na istom mestu, poznato da zbog povrede neće moći da igra kapiten šampionskog sastava Alvaro Morata, koji je ostao u klupskom trening-centru Milana, "Milanelu". Takođe, nije realno očekivati ni nastup najboljeg defanzivnog veziste na svetu, Rodrija, koji zbog povrede još nije zaigrao za Mančester siti ove sezone. Ipak, naravno da je "furija" doslovno furiozna i bez takva dva asa.

Pogledajte slike sa prvog treninga Španije posle Nemačke i Evropskog prvenstva:

JUANJO MARTIN/EFE Fudbal, Španija, trening

Dok Španci rade u kompleksu fudbalskog saveza u Rozas de Madridu, selektor Dragan Stojković u Srbiji ima dosta problema da sastavi tim za prvi, septembarski "prozor" Lige nacija. Prvog dana okupljanja poznato je da će to biti "kombinovani" sastav, jer se kapiten Dušan Tadić povukao iz nacionalnog tima, a najveće zvezde Mitrović, Sergej Milinković-Savić i Dušan Vlahović saopštili da neće doći, svako ih svojih razloga. O tim razlozima Piksi je govorio na prvoj konferenciji za novinare posle Evropskog prvenstva, ovog ponedeljka u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Uoči večernjeg treninga u Sportskom centru FSS, Piksi je otkrio da zbog povreda neće moći da igraju ni Aleksa Terzić, Nemanja Maksimović i Miloš Veljković. Sa druge strane, evo ko će igrati za Španiju:

  • Golmani: David Raja (Arsenal), Aleks Remiro (Real Sosijedad), Robert Sančez (Čelsi);
  • Odbrana: Dani Karvahal (Real Madrid), Oskar Mingeza (Selta), Ajmerik Laport (Al Nasr), Robin le Norman (Atletiko Madrid), Danijel Vivijan (Atletik Bilbao), Pau Tores (Aston vila), Alehandro Grimaldo (Bajer Leverkuzen), Mark Kukurelja (Čelsi);
  • Vezni red: Rodri (Siti), Martin Zubimendi (Real Sosijedad), Fabijan Ruiz (Pari Sen Žermen), Aleks Garsija (Bajerr Leverkuzen) Pedri (Barselona), Dani Olmo (Barselona), Pepelu (Valensija);
  • Napad: Feran Tores (Barselona), Lamin Jamal (Barselona), Niko Vilijams (Bilbao), Mikel Ojarzabal (Real Sosijedad), Žeremi Pino (Viljareal), Hoselu (Al Garafa), Ajoze Perez (Viljareal)

Bonus video:

MONDO/Milutin Vujičić Zamišljeni piksi zapisuje na treningu