Slušaj vest

Srpski parastonoteniser Mitar Palikuća plasirao se u polufinale Paraolimpijskih igara. U četvrtfinalu je pobedio Brazilca Lukasa Arabijana rezultatom 11:3, 11:7, 11:3.

Srpski paraolimpijac, parastonoteniser Mitar Palikuća osvojio je medalju na Igrama u Parizu, jer se u ponedeljak plasirao u polufinale! U četvrtfinalu je savladao Brazilca Lukasa Arabijana 11:3, 11:7 i 11:3 i tako doneo još jedno veliko slavlje našoj delegaciji u Francuskoj. Pre njega je srebro osvojio stonoteniski dubl Nada Matić - Borislava Perić Ranković.

Nakon što je Mitar obezbedio bar bronzu, zahvalio je svima na podršci. "Nisam ih razočarao, bio je veliki pritisak, sa mladim Brazilcem igrao sam finale na Tajlandu, gde sam se kvalifikovao. Samopouzdanje je bilo na visokom nivou, nadam se da neću stati, sačekaću da vidim ko je protivnik i nadam se da neću stati. Idemo dalje", kazao je Palikuća za Radio-televiziju Srbije.

"Posle svih ovih godina, Pariz nam je blizu, nema dugog putovanja, dobro smo se prilagodili, odmoran sam, pripreme su urodile plodom i idemo dalje. Hvala svima, veliki pozdrav za celu Srbiju", rekao je Mitar posle izborene medalje, a dan pre polufinale.
Palikuća će u utorak od 12.15 igrati polufinalni meč, u kojem će moći da obezbedi bar još jedno srebrno odličje za našu zemlju.

A, upravo je srebro osvojio i Nebojša Đurić, paraatletičar kome je oduzeta medalja zbog bizarnog razloga - "neadekvatne opreme". Posle te skandalozne odluke, Nebojša Đurić se u ponedeljak vratio kući zbog pretrpljenog stresa.

Kurir televizija Golman vaterpolo reprezentacije Srbije na Kurir televizij otkrio koji momenat u Parizu je bio najteži