Slušaj vest

Mateuš Saldanja oprostio se od Partizana pred transfer u Ferencvaroš sa očigledno pomešanim emocijama, nezadovoljan krajem u Humskoj i uz poruku zahvalnosti samo jednom treneru - Igoru Duljaju.

Nakon što je zvanično otišao u Ferencvaroš i nakon što je putem sajta poslao navijačima kratku poruku, Brazilac se ovim rečima oprostio od Partizana na svom Instagram nalogu. Tu je bio emotivniji i tu je delom nagovestio, a delom jasno stavio do znanja da ne odlazi zadovoljan iz Humske.

"Dobro veče Grobari, ovde sam da bih vam zahvalio na svemu što sam proživeo i što ste me pretvorili u profesionalca i osobu kakva sam danas. Prošli smo kroz mnogo dobrih stvari, ali to nije bilo dovoljno da stvorimo nešto večno. Nadam se da ću se jednog dana vratiti i da možemo da proživimo opet ove momente. Strastveno pamtim sve što smo izgradili tokom ove zajedničke godine"

"Ne odlazim onako kako bih hteo i neke odluke nisu bile uspešne, najvažnije nisu bile uspešne kada sam u pitanju ja kao igrač", napisao je on.

"Hvala svim direktorima i partnerima jer su me dočekali tako dobro od prvog dana u Beogradu i hvala treneru Igoru, jer mi je pomogao kroz moje putovanje u Partizanu. Nadam se da me nikad nećete zaboraviti, jer ja nikad neću zaboraviti vas".

"Kada imate dijamante, radite sve što možete da ga zaštitite i da sija sjajnije", dodao je on, uz poruku na srpskom "Idemo".

Partizan je njegovom prodajom zaradio pet miliona evra, nakon leta u kojem češće nije igrao nego što jeste, jer kako je i trener Aleksandar Stanojević objasnio, "glavom nije bio u timu, već u transferu".

Mateuš Saldanja igrao je za Partizan godinu dana i ostavio odličan utisak, opravdavši uloženih milion i po evra u njegov transfer iz Japana.

YouTube/FK Partizan Mateuš Saldanja gol