Slušaj vest

Legendarni srpski muzičar Bora Đorđević preminuo je nakon teške bolesti, a od jednog od najpoznatijih rokera sa ovih prostora opraštaju se i navijači. Zna se da je Bora bio veliki navijač Crvene zvezde, često je odlazio na utakmice, bio čak i u Bariju na meču protiv Olimpika iz Marseja, ali... Mnogi ne znaju da je pevao prateće vokale Partizanove himne!

Sarađivao je tada sa Kornelijem Kovačom, Sašom Aleksom i Goricom Popović, ali je kasnije otkrio i da mu je to najveća greška karijera. Kao veliki navijač crveno-belih pokajao se što je pevao "hej, hej, hej" u himni Zvezdinog najvećeg rivala. Pokušao je da se opravda i detaljem da nije znao zašto je pozvan u studio!

"Istina je, pevao sam na prvom audio snimku te pesme, ali samo onaj deo 'hej, hej, hej...'. I ako je neko opravdanje, nisam imao pojma da će to biti Partizanova himna", rekao je svojevremeno Đorđević za "Informer i dodao: "Kad Kornelije pozove, to se ne odbija. To je tada tako bilo. Došli smo svi - Saša Aleks, Asim Sarvan, Ljuba Ninković, Snežana Jandrlić, Gorica Popović... Tek u studiju sam saznao šta radimo, a tada je bilo kasno, nije moglo nazad. Ja sam zvezdaš od malena i to mi je stvarno teško palo. Evo, priznajem da mi je to definitivno najveća mrlja u karijeri."

MN Press Rok muzičar kao navijač Crvene zvezde.

Decenijama se Đorđeviću pripisuje i da je u jednoj od svojih najpopularnijih pesama pominjao Partizan, ali Bora kaže da su to slušaoci pogrešno razumeli. Stih "Još jedna pobeda Partizana", zapravo je "Još jedna pobeda partizana" - simbola komunizma, socijalizma i antifašističke borbe.

"To mi isto pripisuju godinama, ali kada sam pisao tu pesmu uopše nisam mislio na fudbal, ni na neki klub, nego na partizane kao personifikaciju komunizma i socijalizma. Šta god da sam radio i ma šta ko mislio o tome, moja ljubav prema Zvezdi nema granice i to dobro znaju svi koji me poznaju. Znam da sam napravio brljotinu, ali šta da se radi... Tad, tad sam bio mlad", rekao je Đorđević.

Bonus video:

MONDO Podrška Bori Đorđeviću od navijača Zvezde