Slušaj vest

Reprezentacija Srbije ostala je bez napadača Mihaila Ivanovića za meč protiv Španije, pa je Dragan Stojković Piksi pozvao napadača Partizana, Đorđa Jovanovića. Nakon što je zvanično otpao i šesti reprezentativac koga je selektor planirao za ovaj meč, inače novi centarfor engleskog Milvola, oglasio se Fudbalski savez Srbije.

"Posle temeljne analize, detaljnih lekarskih pregleda medicinskog tima naše reprezentacije i u dogovoru sa Milvolom, Mihailo Ivanović zbog povrede stopala i zadnje lože neće biti na raspolaganju selektoru Draganu Stojkoviću za utakmice protiv Španije i Danske. Selektor Stojković odlučio je da poziv uputi napadaču Partizana Đorđu Jovanoviću, koji će se nacionalnom timu priključiti u četvrtak pre podne i u skladu sa UEFA pravilnikom imaće mogućnost nastupa na prva dva meča Srbije u „A” diviziji Lige nacija. Podsetimo, od reprezentativaca sa konačnog spiska za ova dva susreta selektor Dragan Stojković zbog povreda neće moći da računa na Miloša Veljkovića i Nemanju Maksimovića", objavljeno je na sajtu Saveza.

Pre "otpadanja" navedene trojke, selektoru su otkazali nosioci igre, Dušan Vlahović zbog privatnih razloga, a Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić zbog povreda. Srbija će bez niza igrača u četvrtak od 20.45 istrčati na meč protiv prvaka Evrope, predvođena novim kapitenom.

Ko su sve napadači uz Jovanovića

Đorđe Jovanović(1).jpg
MN Press 

Na konačnom spisku Srbije za mečeve protiv Španije (četvrtak) i Danske (nedelja) napadači su Luka Jović iz Milana i Petar Ratkov iz Salcburga. Uz njih će opet biti Đorđe Jovanović (25), koji je već igrao za "A" tim tri puta, sva tri puta pod Piksijevim vođstvom. Nastupao je u Ligi nacija protiv Slovenije 2022, kao i u kvalifikacijama za EURO 2024 protiv Bugarske, uz prijateljski meč protiv Jordana.

Jovanović je ove sezone došao u Partizan na pozajmicu iz Bazela i u sedam odigranih mečeva postigao je tri gola, uz pohvale trenera Aleksandra Stanojevića.

Bonus video:

MONDO/Milutin Vujičić Zamišljeni piksi zapisuje na treningu