Slušaj vest

Fudbalska reprezentacija Srbije u sredu (20:45) igra protiv aktuelnog evropskog šampiona Španije, a na stadionu "Rajko Mitić" videćemo poptuno novi tim predvođen selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem. Dugogodišnji selektor brojne reprezentativce "precrtao" je posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj, a utisak je da su i pojedini fudbaleri "precrtali" njega...

Nakon što je saopšten spisak igrača za septembarske mečeve selektoru su se javili Dušan Vlahović, Sergej Milinković-Savić i Aleksandar Mitrović, koji je trebalo da bude novi kapiten tima. Fudbaler Juventusa obavestio je javnost da zbog porodičnih problema ne može da prihvati poziv u nacionlni tim ovog puta, dok je dvojac Al Hilala iz Saudijske Arabije izostanak pravdao povredama.

Pokazivao je na konferenciji za medije u Staroj Pazovi Piksi da ima zabeleženo kakve su povrede mučile Sergeja i Aleksandra prethodnih nedelja, ali... Umesto da reprezentativnu pauzu koriste za oporavak, obojica su se našli na treningu Al Hilala u sredu uveče. Šampion Saudijske Arabije pokazao je na društvenim mrežama fotografije sa treninga čiji su deo i dvojica srpskih igrača. Pogledajte:

Sa druge strane, selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju odazvali su se igrači za koje je postojala dilema da li će moći da igraju. Tako su se u Staroj Pazovi "roviti" pojavili Aleksa Terzić, Miloš Veljković, Nemanja Maksimović i Luka Jović od kojeg se očekuje da predvodi napad srpskog tima protiv Španije iako je u Milanu imao problema sa bolom u leđima.

U međuvremenu je sa spiska reprezentacije Srbije otpao Mihailo Ivanović, pa je naknadno pozvan napadač Partizana Đorđe Jovanović, kako bi selektor Stojković imao širi izbor u napadu. Ipak, ostaje da se vidi da li će Srbija oslabljena povredama i otkazima moći da odgovori evropskim šampionima.

Bonus video:

MONDO/Milutin Vujičić Zamišljeni piksi zapisuje na treningu