Slušaj vest

U moru poznatih ličnosti koje su se emotivno oprostile od Bore Đorđevića javio se i legendarni rege muzičar iz Gvajane Edi Grant. On je snimio veliki hit "Amsterdam" zajedno sa Borom za album Riblje Čorbe "Osmi nervni slom" iz 1986. godine. Delili su prijateljstvo Grant i Đorđević, sretali se i posle toga nekoliko puta, ali su delili i rivalstvo!

Dok je Bora Đorđevič bio veliki navijač Crvene zvezde, putovao je sa crveno-belima u Bari kako bi svojim očima video kako njegov tim osvaja Kup evropskih šampiona, tako je Edi Grant bio navijač Partizana! Obožavao je Sašu Ilića, čak mu pred kraj karijere javno poslao poruku pred jedno od finala kupa sa crveno-belima, a njegova ljubav se rodila 1999. godine! 

"To je bila ljubav na prvi pogled. Volim da igram fudbal i pratim ga stalno. Kada sam prvi put bio na utakmici u Beogradu, Partizan je igrao kvalifikacije za Ligu šampiona. Bila je veoma uzbudljiva utakmica, a navijači su na mene ostavili sjajan utisak. U životu sam odgledao hiljade fudbalskih mečeva, ali retko koji sam zapamtio kao taj. Zbog te utakmice sa Rijekom sam ostavio srce u ovom klubu", kazao je Grant novinarima na stadionu Humskoj kada je pre desetak godina posetio "JNA". 

KAD SU CRNO-BELI GAZILI HRVATE! 

MN Press Edi Grant

Oba meča sa Rijekom su u sjajnom sećanju navijačima Partizana. Tada je crno-bele sa klupe vodio Miodrag Ješić, a igrali su Saša Ilić, Mladen Krstajić, Vladimir Ivić, Mateja Kežma, Ivan Tomić, Goran Trobok, Igor Duljaj, pa i Aleksandar Stanojević. Na "Kantridi je bilo 3:0 za crno-bele, dva gola je dao Kežman, a jedan Vlada Ivić dok je na pomenutom meču na "JNA" bilo 3:1. Saša Ilić je dao prvi gol, druga dva za Partizan postigao je Mladen Krstajić, a Rijeka je preko Stipanovića smanjila. 

"Trenutno živim na Barbadosu. Tamo nemam baš mnogo informacija o srpskom fudbalu, ali znam da će ove sezone biti velika borba, postoji veliki rivalitet u srpskom fudbalu. Oba tima sada imaju po 25 šampionskih titula, ali verujem da će Partizan sledeće godine biti uspešniji. Partizan ima dosta mladih igrača, teško mi je da naučim prezimena, znam Aleksandra.... Mitrovića. Da, to je taj. Ako naučim prezimena vaših igrača, zaboraviću tekstove pesama", kazao je, uz osmeh, Grant tom prilikom. 

ON I BORA NA DVE STRANE!

MN Press Rok muzičar kao navijač Crvene zvezde.

"Upravo sam obavešten da je preminuo moj prijatelj i kolega umetnik Bora sa kojim sam snimio pesmu "Amsterdam" pre četrdesetak godina. Njegovoj porodici, prijateljima i brojnim fanovima izražavam iskreno saučešće. Neka njegova duša nađe večni mir", napisao je Edi Grant i tako se pozdravio sa Borom. 

Što se tiče fudbala bili su na drugim stranama. "Da budem jasan, ima mnogo velikih timova u fudbalu, ali samo jedan može da bude pobednik. Zbog toga ja navijam za Partizan", objasnio je Edi Grant kada su ga pitali šta misli o tome što njegov veliki prijatelj navija za najvećeg rivala. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Kurir Bora Čorba pušta se i na poluvremenu