Slušaj vest

Borisav Bora Đorđević bio je veliki muzičar, a pored muzike fudbal mu je bio velika ljubav. On je posle Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine oštro kritikovao postupke Đerdana Šaćirija, a iako se zna da prema Hrvatima nije imao simpatije, morao je da im prizna da su na tom turniru odigrali sjajno. 

"Hrvati, bez diskusije, iako nikad neću moći da navijam za njih. Nemam nikakav problem da im čestitam, da im skinem kapu na fudbalskom ostvarenju. Zaista imaju fantastičan vezni red. Sve vreme su delovali kao tim koji se nikada ne predaje. To što ja navijam za njihove protivnike, to je moja stvar. A kako da navijam za njih kad oni sportske događaje i dalje najavljuju kroz "Oluju" i tako se motivišu", rekao je tada Bora Đorđević. 

Ipak, on je i pored svega imao verne fanove u Hrvatskoj koji su obilazili njegove koncerte. Takođe poznata je ona anegdota kada mu je jedan navijač dobacio šal Hajduka iz Splita.  "Postoje fan-klubovi u Zagrebu, Varaždinu, Čakovcu, u celoj Istri. Evo, pre neki dan mi je u Sloveniju, gde živim, došla grupa od 20 članova "Torcide". Navijači iz Splita su mi bacili šal Hajduka. Okačio sam ga oko vrata i dobacio im: "Imate pozdrav od 'delija' sa severa". Tako je naš susret završen nerešeno. I niko se nije ljutio. Zaista, imam dosta fanova u Hrvatskoj, ali ću ih imati manje, zasigurno...", rekao je tada Bora i objasnio zašto: "Zbog stihova: 'Ko probuši Subašića, častiću ga gajbom pića' i 'Vida, koji ti je klinac, jesi li ti Ukrajinac?'. Pred finale pevam iz svega glasa: 'Nek Pogba Pol da neki gol' i 'Mbape, brate, puni Hrvate!'"

MN Press Rok muzičar kao navijač Crvene zvezde.

Istakao je da iako su u fudbalu bolji Hrvati Srbe ne mogu da stignu u humoru i muzici, a čudio se tome što se pobede nacionalnog tima slave uz Tompsonove pesme. "Nije mi jasno šta im znači da pevaju Tompsonove pesme u svlačionici? Možda nemaju boljeg, možda je on najbolji hrvatski živi pesnik.On ima interesantne, čak odlične spotove. Ima pristojne ljubavne pesme. To kao muzičar mogu slobodno da kažem i to ne treba zanemariti. Generalno, ne smeta mi ni njegovo rodoljublje dok ne pređe u šovinizam", objasnio je tada Bora Đorđević. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Kurir Bora Čorba pušta se i na poluvremenu