Slušaj vest

Poznati fudbalski menadžer Zoran Stojadinović govorio je pred meč Srbija - Danska o budućnosti domaćeg fudbala i reprezentacije. Tom prilikom, akcentovao je tri imena kao talente na koje bi trebalo obratiti pažnju. To su đaci Crvene zvezde, ofanzivni vezisti Andrija Maksimović (17), Vasilije Kostov (16) i Adem Avdić (16), koji igra na poziciji levog beka.

"Ima dece u Srbiji, među tom decu mogu da kažem tri imena, Maksimović, Avdić i Kostov iz Zvezde. To su tri klinca koji imaju veliku perspektivu i ako Zvezda bude pametno radila, oni mogu da obore sve dosadašnje transfere", rekao je bivši sporstki direktor crveno-belih.

Upitan da ih uporedi sa Kostom Nedeljkovićem (18), igračem koga je Zvezda prodala Aston vili za 7,6 miliona evra, Stojadinović je naglasio njihovu fudbalsku inteligenciju.

"Mislim da imaju veći fudbalski kvalitet, a pod tim smatram da su talentovanija deca od Koste Nedeljkovića. On će evidentno biti narednih 10 godina bek reprezentacije, ima progresiju veliku i može da ode daleko, ali mislim da su fudbalski inteligentiji. Naravno, ovim ne potcenjujem Kostu, samim tim gde jeste pokazao je da je pravi", dodao je Stojadinović.

Andrija Maksimović, "Zvezdin Mesi", debitivao je prošle sezone za seniorski tim i dva puta nastupio u Kupu Srbije. Trenutno igra na pozajmici u Grafičaru i dao je tri gola u pet kola Prve lige Srbije ove sezone. Avdić je u aprilu doživeo povredu ukrštenog ligamenta kolena i na dugoj je pauzi, dok Vasilije Kostov igra za omladince i nastupaće u timu Nenada Milijaša u Ligi šampiona za omladince.

Bonus video: Piksi izveo reprezentaciju Srbije na ulicu u Danskoj

Fudbalski savez srbije Reprezentacija Srbije na ulici u Danskoj