Slušaj vest

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i svojevremeno najtalentovaniji bek u mlađim kategorijama reprezentacije Srbije Zoran Paunović (24) napravio je neobičan korak u karijeri! On će u narednoj sezoni igrati u drugoj ligi, pošto će braniti boje KK Niša i predstavljati svoj rodni grad na košarkaškoj mapi Srbije.

Iako mu se pre samo nekoliko godina predviđalo da će u ovoj fazi karijere igrati protiv najboljih u Evropi i da će srpsku košarkašku predstavljati u halama koje su domaće evroligaškim timovima, Paunović će biti daleko od tog nivoa takmičenja. Pred njim je godina neobičnog dokazivanja u Drugoj muškoj ligi, kako se zvanično zove takmičenje u kojem je Niš izborio učešće dobrim partijama prethodne sezone.

Paunović je ponikao u mlađim selekcija OKK Konstantin u rodnom Nišu, a već sa 14 godina prešao je u Crvenu zvezdu. Narednih godina važio je za jednog od najtalentovanijih srpskih košarkaša i očekivao se njegov proboj u seniorski tim crveno-belih. Posebno je u centru pažnje bio nakon Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina koje je Srbija osvojila 2018. godine. Na sedam mečeva prosečno je beležio 16,7 poena, 4,1 skok i 3,4 asistencije.

MN Press Srpski košarkaš.

Tokom jula 2018. godine potpisao je prvi seniorski ugovor u karijeri i obavezao se na višegodišnju saradnju Zvezdi. Odmah je prosleđen na pozajmicu u FMP, gde je pravio prve seniorske korake, ali se karijera nije razvijala kako se očekivalo. Nakon samo godinu dana rastao se sa Zvezdom i potpisao za Dinamik, u maju 2020. godine trenirao je sa Partizanom, a zatim je igrao još i za Metalac iz Valjeva, Podgoricu, Slogu iz Kraljeva i na kraju u Rumuniji.

Bonus video:

MONDO/Dušan Ninković Crvena zvezda osvojila titulu u Superligi