Slušaj vest

Albanski reprezentativac engleskog porekla, Armando Broja, slikao se u Tirani sa zastavom terorističke "Oslobodilačke vojske Kosova". Napadač premijerligaša Evertona, uz blagi osmeh se fotografrisao sa obeležjem separatističke grupe poznate po zločinima nad Srbima, Romima i nelojalnim Albancima na Kosovu i Metotihiji, protiv koje se devedesetih borila policija SR Jugoslavije.

Brojini roditelji su iz Koplika, gradića na severozapadu Albanije, i bio je veliki talenat Totenhema i Čelsija, u kojem je bio čak 11 godina. Iako je imao pravo da igra za englesku reprezentaciju i iako je dobio poziv da nastupa za njenu U-21 selekciju, odbio je taj poziv i od 2019. igrao samo za Albaniju.

A, zastava "OVK" postala je sve češći detalj na utakmicama reprezentacija Albanije, Kosova i Švajcarske. Bila je viđena i na Evropskom prvenstvu, zbog čega su Švajcarci kažnjeni, a prošle nedelje je istaknuta i na napetoj utakmici Kosovo - Rumunija u Prištini.

Član je Evertona od 30. avgusta ove godine, jer ga je Čelsi pozajmio klubu sa Gudison parka. U Premijer ligi je odigrao 66 mečeva noseći dres Čelsija, Fulama, Sautemptona i postigao je osam golova. Prema specijalizovanom portalu "Transferamrkt", njegova vrednost je 22 miliona evra.

Armando Broja(1).jpg
FRIEDEMANN VOGEL/EPA 

Bonus video:

Kurir TV "BILI SMO PRED PRETNJOM: Ako napadnemo - uzimaju KiM, ako ne napadnemo OVK nam uzima KiM!" Šainović: NATO je imao jedan JASAN CILJ