Slušaj vest

Veliki skandal odmah na početku mandata Sergeja Barbareza na klupi Bosne i Hercegovine! Jedan od najboljih igrača nacionalnog tima Anel Ahmedhodžić sa samo 25 godina se oprostio od reprezentacije, a naveo je kao razloge za to sukob sa savezom i čelnicima, kao i uvrede koje dobijaju on i njegova porodica. 

Defanzivac Šefild junajteda optužen je da je glumio povredu u ovom ciklusu Lige nacija, gde ga nije bilo na mečevima sa Mađarskom (0:0) i u porazu od Holandije 5:2. Napisao je veliko pismo Ahmedhodžić i obrazložio da bi on javno rekao da nije želeo da igra za nacionalni tim i da je otputovao u Ajndhoven gde se ekipa spremala. Ipak, za njegovo stanje nije bilo razumevanja i posle samo 24 nastupa i jednog postignutog gola morao je da se povuče. 

Anel je inače rođen u Švedskoj, čak je debitovao za seniorsku selekciju ove države, ali je 195 centimetara visoki defanzivac rešio da 2020. pređe u redove BIH. Igrao je do sada u karijeri za Malme, Noringem Forest, Hobro i Bordo pre dolaska u Šefild gde je miljenik navijača.

PISMO U KOME JE SVE REKAO

FEHIM DEMIR/EPA Anel Ahmedhodžić

"Da nisam hteo da igram za reprezentaciju jednostavno bih nazvao selektora i rekao mu "ne, hvala". Otputovao sam i Ajndohven i odmah po dolasku rekao lekarskoj službi da me bole kolena. Nakon toga su me odveli na ultrazvuk. Holandska lekarka je videla malu povredu, a ja sam hteo da odradim magnetnu rezonancu kako bih se uverio da ništa nije slomljeno. Oni nisu hteli da to odradimo. Trenirao sam svaki dan i nisam mogao da sprintam. Na poslednjem treningu tamo sam odradio mali sprint i osetio da se povreda pogoršala, ali je medicinski tim želeo da nastavi da radi ono što je radio i svakodnevno raditi sa mnom terapijski posao, što nije nimalo pomoglo.

Smatram da je smatrati da sam sposoban za igru bez odgovarajuće provere je vrlo neozbiljno i amaterski. Medicinski tim je i ranije smatrao da sam sposoban za igru kada sam se povredio prije utakmice u Luksemburgu i naterali su me da sprintam pre te utakmice, što je rezultiralo ozbiljnijim povredama. Tada jesam razgovarao sa Spahićem i imali smo dobar razgovor, rekao sam mu da ovde neću biti od koristi i da bih voleo da se dobro pregledam i da počnem rehabilitaciju što je pre moguće i on je na to pristao. A razlog zašto im nisam odgovorio nakon što sam se vratio u Šefild je to što su meni rekli jedno, a medijima drugo. Na kraju je to bila moja ispravna odluka jer su me dobro pregledali ovdje u Šefildu, započeli moju rehabilitaciju, počeli lagani trening u sredu i ako budem dobro napredovao igrat ću u petak", navodi u svom pismu Ahmedhićić. 

VREĐAJU MI PORODICU!

Anel Ahmedhodžić (12).jpg
FEHIM DEMIR/EPA 

On je rođen u Malmeu i prema transfermarktu vredi 18.000.000 evra, u selekciji BIH od njega su vredniji samo Ermedin Demirović i Amar Dedić. Računao je na njega kao na stub odbrane novi selektor Sergej Barbarez, ali sada će morati da se okrene drugim rešenjima, Izneđu ostalog Ahmedhodžić je istakao da je besan zbog stalnih uvreda koje trpi njegova porodica. 

"Cela zemlja se okrenula protiv mene, moje žene i sina. Dobio sam izuzetno ružne uvrede i zlostavljanja... Možete mi sve to pisati, ali da napadnete i moju porodicu? Ne ne i ne. Odmalena mi je oduvek bio san da igram za reprezentaciju. Najveći razlog zbog kog sam odabrao da igram za Bosnu i Hercegovinu bio je taj što sam se mogao povezati s našim ljudima, našim navijačima. Nekada sam mislio da imamo najbolje navijače, koji nas igrače uvijek podržavaju kada pobeđujemo, remiziramo ili gubimo. Uvek glasni i raspevani. Ali, nažalost, nakon ove prošle sedmice, ovako napasti moj život? Hiljade poruka koje govore sve najgore stvari koje možete zamisliti? Kao što sam rekao, najveći razlog zbog kojeg sam odlučio igrati za BiH je bio naš narod. Sada više nemam razloga da dolazim i igram. Mnogo toga nije u redu u reprezentaciji, ali nisam mislio da ću stati zbog navijača. Nemam ego, ne mislim da sam Serhio Ramos, ne želim nikakav poseban tretman, cenim svoj mir u životu i ovo dramsko s***e se dešava previše puta, nemam energije i volje da se nastavi s ovom dramom. Najlepše sjećanje, nakon rođenja mog sina, bilo je to što sam prvi put čuo nacionalnu himnu na mojoj prvoj utakmici protiv Severne Irske. Odlučio sam u bliskoj budućnosti ne nastupati za nacionalni tim. Saigračima i novom stručnom štabu želim sve najbolje", naveo je on.