Slušaj vest

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ima dva nova reprezentativca, a od toga je jedan iz Srbije! Priliku da debituje kod novog selektora Sergeja Barbareza dobiće dugogodišnji vezista TSC-a Ifet Đakovac! Vezista iz Sjenice rođen je 1997. godine prvi put se probio na veliku scenu u dresu Zlatibora iz Čajetine, a od 2021. je član TSC-a i odigrao je preko 100 mečeva za ovaj klub.

Osim njega debitovaće i Esmir Barjaktarević, mladi 19-godiđnji krilni igrač koji već dve sezone nastupa za Nju Ingland Revolušn u MLS-u. On je igrao za U19 i U23 selekcije Amerike jer je rođen u Viskonsinu, a ove godine je u meču sa Slovenijom debitovao za A tim SAD. Ipak uspeo je Barbarez da ga ubedi da se predomisli i da zaigra za "zmajeve". 

Bosna i Hercegovina će u A grupi Lige nacija igrati sa Nemačkom, Holandijom i Mađarskom, a prva dva meča igraće u gostima. Prvo sa Holandijom 7. septembra, a onda sa Mađarskom 10. septembra. Na spisku se nalazi i novi defanzivac PArtizana Nihad Mujakić, tu je i Rade Krunić koga takođe dobro znamo iz Superlige. Ovo je spisak Sergeja Barbareza:

  • Golmani: Nikola Vasilj, Kenan Pirić, Osman Hadžikić
  • Odbrana: Sead Kolašinac, Nihad Mujakić, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Ermin Bičakčić, Nikola Katić, Stjepan Radeljić, Amar Dedić, Jusuf Gazibegović
  • Vezni red: Rade Krunić, Haris Hajradinović, Benjamin Tahirović, Dario Šarić, Denis Huseinbašić, Dal Varešanović, Armin Gigović, Ifet Đakovac, Esmir Bajraktarević, Ivan Bašić, Dženis Burnić
  • Napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Haris Tabaković
MN Press Ifet Djakovac

"Kod Nihada Mujakića ja sam vrlo zadovoljan tim momkom. To je momak koji će biti deo ove priče dok god bude radio kako radi i trenirao kako trenira. To je momak koji ima srce na pravom mestu i takvi momci nam trebaju. Dva nova imena Ifet i Esmir, momci koje smo mi pratili duže vreme već i sa kojima želimo da napravimo iskorak u nekom širem razmišljanju što se tiče igre, pogotovo sa Esmirom iako je još mlad. Na kraju krajeva presudila je moja želja da ga priključimo našoj reprezentaciji, da uzmemo taj rizik na nas i ja na sebe. Videćemo kako će se to odraziti, sigurno je mlad igrač, ali igrač sa velikim kvalitetom. Videćemo kako će se uklopiti i nadamo se onom najboljem. Ifet je siguro neko ko će dobro da nam dođe i donese dosta stvari. Samo njegova energija i voljni momenat su nešto ogromno što nam se svidelo. On je u svom timu standardan igrač koji ima veliku ulogu i nadam se da će to da nam prenese kod nas", rekao je Sergej Barbarez. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Arena Sport TSC - Partizan 3:3