Slušaj vest

Fudbalski klub Sloven iz Rume ove sezone takmiči se u Prvoj ligi Srbije, ali se za sada o njima najviše priča zbog neobičnih promena na trenerskoj klupi! Na početku leta Rumljani su angažovali iskusnog trenera Dragana Aničića i sa njim krenuli u novu sezonu, ali se ubrzo došlo do promene jer je on pronašao inostrani angažman. Usledila je kratka saradnja od samo nekoliko dana sa Aleksandrom Stevanovićem, a posle prvog meča i ubedljivog poraza od Voždovca došlo je do raskida saradnje!

Na stadionu u blizini izletišta Borkovac promovisan je i treći trener u novoj sezoni, Branko Žigić! On će Sloven iz Rume predvoditi u sedmom kolu Prve lige Srbije, a čitava Ruma nada se da će imati više uspeha od svojih predstavnika i da će uspeti mnogo duže da se zadrži na poziciju koja mu je poverena.

Reč je o iskusnom treneru koji ima i superligaško iskustvo. Svojevremeno je Žigić radio u novosadskim klubovima Proleteru, Novom Sadu i Mladosti, dok je tokom igračke karijere nastupao za AIK iz Bačke Topole, Tekstilac iz Odžaka, Cement iz Beočina i novosadski Proleter u kojem je igrao čitavu deceniju. Inače, Branko je rođeni brat proslavljenog fudbalera Nikole Žigića, bivšeg reprezentativca i internacionalca.

Sada će pred njim biti veoma težak zadatak da uklopi u tim igrače koji su tokom leta stigli u Rumu, a koji su tokom prethodnih nedelja često menjali način rada. Nije ni čudo što se nakon šest odigranih kola nalaze u donjem delu tabele sa samo pet osvojenih bodova, tek dva više od poslednjeplasiranih ekipa Trajala i Dubočice.

Tokom prethodne sezone, istorijske za tim iz Rume jer je u njoj izboren plasman u Prvu ligu Srbije, na klupi Slovena sedeo je Zoran Vasiljević. Ipak, klub se sa njim rastao nakon ulaska u drugoligaško društvo, pa se može reći da će na poslednjih osam zvaničnih utakmica Rumljane predvoditi četvorica trenera.

Bonus video:

MONDO/Dušan Ninković Zagrevanje fudbalera Zvezde