Slušaj vest

Danas je Kilijan Mbape fudbaler Real Madrida i u španskom klubu treba da postane jedan od najboljih fudbalera svih vremena, ali nije moralo tako da bude! Kako otkriva francuski list "Ekip", PSŽ je 2022. godine sprečio Kilijana da ode na sasvim drugu stranu - iako je on već imao dogovorenu saradnju sa Liverpulom!

Navodno, sve se dogodilo u finišu letnjeg prelaznog roka. Liverpul i Mbape imali su dogovor za saradnju koja bi potrajala do njegove selidbe u Real, a engleski klub došao je do tog dogovora samo nekoliko nedelja nakon što je Kilijan potpisao ugovor sa Parižanima. Glavni razlog za "da" koje je rekao Liverpulu bila su njegova izneverena očekivanja u glavnom gradu Francuske!

Najbolji igrač Pari Sen Žermena osetio je da su ga izdali, jer u klub nisu stigla pojačanja kakva je očekivao. Pre svih Bernardo Silva i Robert Levandovski, a zatim i još neki fudbaleri koji bi mogli da podignu kvalitet tima i učine ga konkurentnijim na međunarodnoj sceni.

Stigli su Renato Sančez, Vitinja, Fabijan Ruiz i Ugo Ekitike, pa je Kilijan Mbape tražio dozvolu da napusti klub. Čak i zapretio bojkotom, pa propustio prvi ligaški meč u sezoni kako bi pokazao da je ozbiljan u svojoj nameri. Dozvolu da ode nikada nije dobio, a Liverpul je ostao bez jednog od najvećih pojačanja u klupskoj istoriji. Na Enfildu su pripremili 200 miliona evra, a PSŽ ih je odbio tako što je tražio još toliko.

Bonus video:

Instagram/Real Madrid Kilijan Mbape poruka na srpskom