Slušaj vest

Renato Sančes neće igrati 19. septembra (18.45) protiv Crvene zvezde u prvom kolu Lige šampiona. Reč je o jednom od najboljih igrača Benfike koji se povredio na treningu i biće van terena biti nekoliko nedelja, prenose portugalski mediji. 

Sančes je u Benfiku stigao u ovom letnjem prelaznom roku kao pozajmljeni igraš Pari Sen Žermena sa kojim ima ugovor od 2022. Sezonu za nama je proveo u Romi, takođe na pozajmici, odigrao je svega sedam mečeva, ali je postigao i jedan gol. Portugalcu povratak u Benfiku nije nepoznat teren, s obzirom na to da je ponikao upravo u ovom klubu za koji je igrao u sezoni 2015/16. Putevi su ga kasnije odveli u Bajerna iz Minhena čije je boje branio od 2016. do 2019, potom i Lila čiji je dres nosio od 2019. do 2022.  

Srpskoj javnosti je poznat, verovatno, po postignutom golu u meču Portugalije i Srbije u kojem su izabranici Draga Stojkovića Piksija izborili plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru. 

Zarada crveno-belih 

Crveno-beli su plasmanom u prestižno takmičenje ostvarili i brojne zarade. Naime, klub iz Ljutice Bogdana će dobiti osnovni finansijski prihod od 18,2 miliona evra. U taj iznos nije uključen novac koji će biti dodeljen timovima koji zarade novac rezultatima, a UEFA je predvidela da svaki bod bude "naplaćen" 700.000 evra, pa će tako pobeda vredeti čak 2,1 milion evra. Takođe, UEFA će bogato nagraditi timove na osnovu konačnog plasmana na tabeli i eventualnog prolaza u nokaut fazu.

BONUS VIDEO: 

Kurir televizija SJAJNA ATMOSFERA NA MARAKANI: Sve je spremno za SPEKTAKL, Delije napunile stadion!