Slušaj vest

Prema preliminarnoj i nezvaničnoj računici, FK Crvena zvezda zaradiće samim plasmanom u Ligu šampiona oko 25,4 miliona evra. Kao i svi klubovi dobiće u startu 18,6 miliona evra za ulazak u istorijsku, prvu "ligašku" fazu, a onda će na osnovu različitih kriterijuma zaraditi i skoro sedam miliona evra preko toga.

U taj iznos nije uključen novac koji će biti dodeljen timovima koji zarade novac rezultatima, a UEFA je predvidela da svaki bod bude "naplaćen" 700.000 evra, pa će tako pobeda vredeti čak 2,1 milion evra. Takođe, UEFA će bogato nagraditi timove na osnovu konačnog plasmana na tabeli i eventualnog prolaza u nokaut fazu.

UEFA je smislila sistem nagrađivanja timova na osnovu "akcija", pa će prvoplasirani na kraju ligaškog dela imati 36 "akcija", jer je toliko timova i na osnovu toga zaradiće dodatnih 9,9 miliona evra. Svaka od tih akcija biće vredna po 275.000 evra.

Na taj iznos trebalo bi dodati i to da Crvena zvezda počinje prodaju paketa ulaznica za Ligu šampiona, od čega će steći dodatni novac od učešća u eliti. Kada se sve bude sabralo za oko pola godine, na "Marakani" će sigurno moći da budu više nego zadovoljni zaradom.

Posle plasmana u Ligu šampiona, Crvena zvezda prodala je Korejca Im-Bom Hvanga Fejnordu za osam miliona evra, a dovela trojicu zvučnih pojačanja, Nemanju Radonjića, Radeta Krunića i Silasa iz Štutgarta. Krilni napadač nemačkog tima došao je na pozajmicu, koja bi na kraju sezone mogla da se pretvori u "dugoročan" transfer. Crveno-beli su preuzeli platu jednog od najbržih igrača Nemačke, uz dogovor da mogu da ga otkupe narednog leta za 10 miliona evra.

Crvena zvezda će učešće u Ligi šampiona početi u četvrtak 19. septembra, utakmicom protiv Benfike na stadionu "Rajko Mitić". Četiri dana kasnije, odigraće 174. "večiti derbi" na stadionu Partizana u Humskoj.

Bonus video:

Kurir Marakana grmi pred meč Zvezda - Bode