Slušaj vest

Fudbalski savez Srbije kaznio je Crvenu zevzdu i Radnički zbog nereda na utakmici sedmog kola Supelige koja se odigrala u Gornjem Milanovcu. 

Domaćin je kažnjen sa tri utakmice bez prisustva publike i novčanom kaznom od 500.000 dinara, dok će crveno-beli morati da plate 200.000 dinara. "Prilikom odmeravanja kazne uzete su u obzir i činjenice da su Kragujevčani često i na stadionu “Čika Dača” znali da preteraju sa upotrebom pirotehničkih sredstava i ubacivanjem tvrdih predmeta na teren za igru – stoji u objašnjenju odluke Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije", navodi Disciplinska komisija FSS.

Između ostalog, delegat meča se pozvao i na lošu organizaciju, nedovoljan broj redara i njihovo neadekvatno postupanje. Tokođe, smatrao je i da nisu obezbeđene rizične zone tribine, niti je izvršeno odvajanje grupe domaćih navijača od ostalih gledalaca na zapadnoj tribini. Navijači domaće ekipe koristili su pirotehnička sredstava i ubacivali ih na teren, ali i na klubu gostiju. Kao posledica toga igrač Zvezde Vanja Drkušić nije mogao da nastavi utakmicu, a pomoćni trener Nebojša Milošević je zadobio opekotine na stomaku, dok je sportski direktor Mitar Mrkela imao opekotine na nozi.

Meč je završen pobedom Zvezde od 1:0, a gol je u 85. minutu postigao Mirko Ivanić

BONUS VIDEO: 

Kurir televizija SJAJNA ATMOSFERA NA MARAKANI: Sve je spremno za SPEKTAKL, Delije napunile stadion!