Slušaj vest

Fudbalski klub Vojvodina angažovao je veliko pojačanje u samom finišu prelaznog roka. Nakon što su pre nekoliko dana bisera Mihaila Ivanovića prodali u Englesku, tačnije Milvol, na stadion "Karađorđe" stiže Depu (24)! Reč je o klasičnom napadaču koji se do sada afirmisao u portugalskom fudbalu, a u Srbiju stiže na jednogodišnju pozajmicu sa pravom otkupa.

Depu je u januaru 2000. godine rođen u gradu Lobito u Angol - do sada je sedam puta bio reprezentativac, a prve fudbalske korake napravio je u lokalnim klubovima u rodnoj zemlji. Seniorsku fudbal igrao je u tri ekipe pre nego što se u januaru 2023. godine preselio u Žil Visente, koji će napustiti nakon godinu i po dana saradnje, 24 odigrana meča i tri postignuta gola.

Period u Portugalu obeležila je i povreda zbog koje nije mogao da prikaže sav svoj talenat, pa je promena sredine opcija koja zadovoljava sve uključene strane. Vojvodina se nada da će drugačija priča biti u Novom Sadu, gde bi Depu trebalo da bude jedan od najboljih igrača tima koji nije blistao u ofanzivnom delu na početku nove sezone. Na šest odigranih mečeva u Superligi Srbije Vojvodina je osam puta zatresla mrežu svojih rivala, pa će Depu morati brzo da uđe u golgetersku formu.

Bonus video:

Kurir Vojvodina, finale kupa