Slušaj vest

Međunarodni centar za sportske studije (CIES) objavio listu najboljih mladih fudbalera do 20 godina, među sto imena našla su se i četiri srpska. Rangiranje je obavljeno na osnovu koeficijenta u poređenju sa prosečnim brojem minuta njihovih vršnjaka na toj poziciji. 

Srbin koji je najbolje plasiran na listi je Milan Aleksić, reč je o devetnaestogodišnjem igraču Sanderlenda, koji je nekada nosio dres Radničkog iz Kragujevca. Aleksić je zauzeo 43. mesto sa koeficijentom 1,82. Na 70. poziciji nalazi se napadač ČukaričkogMihajlo Cvetković sa koeficijentom 1,72, a dva mesta niže, sa istim koeficijentom, zauzeo je Uroš Sremčević iz Crvene zvezde. Miloš Luković je na 93. mestu sa 1,66. Reč je o omladincu koju je nedavno potpisao ugovor sa Strazburom, a prethodno je nosio dres IMT-a

Prvu poziciju je zauzeo Lamin Jamal iz Barselone, odmah iza nalazi se je saigrač Pau Kubarsi. Top 10 kompletiraju Realov Endrik, Voren Zair-Emeri (PSŽ), Kobi Meino (Mančester junajted), Arči Grej (Totenhem), Giljom Restes (Tuluz), Kendri Paez (Indepentijente del Vale), Žoao Neves (PSŽ) i Luis Majli (Njukasl).

BONUS VIDEO: 

MONDO/Milutin Vujičić Fudbalska revolucija u Kataru 1