Slušaj vest

Iako sve gori u Hajduku iz Splita, iako se sportski direktor Nikola Kalinić povukao i optužio upravu da ne vodi klub kako treba, izbili su "bili" na prvo mesto HNL-a i to pobedom nad navjećim rivalom. U hrvatskom "večitom derbiju" Hajduk je na "Maksimiru" savladao Dinamo 1:0 i to golom ove sezone osporavanog Marka Livaje u 70. minutu. Tako su se posle šest kola popeli na prvo mesto sa 14 bodova, bodovm više od "modrih"i tri više od Rijeke koja tek treba da igra svoj meč šestog kola sa Goricom. 

Otišao je Nikola Kalinić, a mnogo je bilo priče da to znači i kraj avanture u Splitu za italijanskog stručnjaka Đenara Gatuza. Nekadašnji legendarni vezista Milana i Rendžersa stigao je na početku sezone, ispao iz Evrope, ali će mu ova pobeda sigurno produžiti boravak u Hrvatskoj. Temperamentan kao i uvek, imao je šta da kaže novinarima posle meča. 

"Ne bojim se otkaza. Bojim se samo smrti jer volim da živim i volim ovaj posao pa bi mi bilo žao da umrem. Iskreno, dosta sam zaradio u karijeri da mogu da živim do kraja života, a ovaj posao me ispunjava. Ne bojim se ničega", rekao je okupljenim novinarima Gatuzo. 

Odmah je pohvalio i strelca gola i najboljeg igrača meča Marka Livaju. Nekadašnji reprezentativac Hrvatske u toku karijere smatran je za velikog talenta, bio je igrač Intera i Atalante, ali svoj potencijal nikada nije ispunio. Sada je ipak sa pet golova i tri asistencije najbolji pojedinac hrvatske lige. 

"Sve je u redu, samo umor. Zadnja dva i po meseca Marko je bio sjajan. Skinuo je sedam-osam kila, trči, trenira, lider je i gura napred ceo tim. Ovo je pobeda cele ekipe i moja pobeda jer sam uspeo njegovu karijeru da produžim, jer je nekad u karijeri preslabo trenirao. Njemu je majka priroda dala veliki talent, koji može da koristi još više. Za razliku od mene, koji nisam bio tako talentovan, ali sam uspeo jer sam puno trenirao. On je podrška mladima, podrška starima, jede pravilno i treba tako da nastavi jer je već dovoljno svoje karijere bacio u vetar", rekao je Gatuzo. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Twitter/hotsportsrb Piksi Hajduk ili Dinamo