Slušaj vest

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su još jednu pobedu u Superligi Srbije, pošto su na svom terenu bili bolji od Napretka u meču osmog kola (2:0). Pogotke su postigli Bruno Duarte i Mirko Ivanić, a Zvezda je do prednosti stigla u 40. minutu sa bele tačke. Penal koji je dosudio Pavle Ilić nije trebalo dosuditi - smatra sudijski analitičar Raka Đurović.

Nekadašnji sudija, a zatim i dugogodišnji analitičar suđenja ističe u prvi plan da je lopta igrača napretka pogodila u ruku tek nakon što ga je pogodila u telo, odnosno da je kontakt sa rukom bio nakon rikošeta. Po njegovim rečima, to je dovoljan argument da se ova situacija ne okarakteriše kao kazneni udarac.

"Zašto ovo nije penal za Crvenu zvezdu? Zato što igrač ispravno uklizava i blokira nogom centaršut nakon čega ga u rikošetu lopta pogađa u ruku. Kada igrač ide ispred lopte da blokira šut ili centaršut, pristalica sam toga da mora da bude pažljiv i da ga je lopta pogodila direktno u ruku, mogli bismo da razgovoramo i o drugačijim posledicama, ali ovako smatram da nema elemenata za kazneni udarac. Iako ne bi trebalo uopšte da ima veze, time što je igrao rukom, odbrambeni igrač nije ostvario posebnu korist ili sprečio opasan napad jer je loptu već blokirao nogom i time još više čudi reakcija glavnog sudije. U stvari, čudila je dok nisam video ko je delio pravdu. Pritisak je sigurno veliki, i mnogim sudijama nije lako, ali je ovo posledica negativne selekcije i nije baš čudno što se određena imena ponavljaju. Ovim šteti Pavle i ugledu Crvene zvezde", napisao je na svom profilu sudijski analitičar Raka Đurović.

Pogledajte sve najzanimljivije detalje sa meča osmog kola Superlige Srbije između Crvene zvezde i Napretka iz Kruševca. Sporni penal dosuđen je u 40. minutu utakmice, a situaciju možete videti na 03:00 narednog snimka:

Crvena zvezda je nakon još jedne pobede u domaćem prvenstvu ostala lider na tabeli, pošto nakon sedam odigranih mečeva ima 19 osvojenih bodova. Najbliži pratilac je Mladost iz Lučana koja ima tri boda manje i utakmicu više, a zatim slede Čukarički i OFK Beograd sa po 13 bodova iz šest utakmica. Isti broj bodova ima i Železničar iz Pančeva, ali iz sedam mečeva, dok je Partizan na šestom mestu sa 11 bodova, ali iz samo pet odigranih mečeva.

Bonus video:

Kurir Marakana grmi pred meč Zvezda - Bode