Slušaj vest

Srpski napadač Dejan Joveljić nastavlja sa fantastičnim partijama u SAD ove sezone. Nekadašnji igrač Crvene zvezde i Ajntrahta iz Frankfurta bio je centralna figura gradskog derbija u Los Anđelesu, koji zbog ogromnih saobraćajnih gužvi u tom američkom gradu nosi i šaljivi nadimak "El Trafiko". E, upravo tu utakmicu je sa dva pogotka rešio momak iz Bijeljine!

Nakon što su Poljak Mateuš Boguš u četvrtom i Gabonac Denis Buanga u 15. minutu meča doneli dva gola prednosti gostima, Galaksi se našao u izuzetno teškoj situaciji. Ipak, nije im bilo potrebno mnogo vremena da početkom drugog dela igre preokrenu situaciju u svoju korist i to najviše zahvaljujući srpskom napadaču.

Dejan Joveljić je u 53. minutu najavio preokret svojim prvim golom na utakmici, zatim je Edvin Seriljo doneo izjednačenje četiri minuta kasnije, a Joveljić je postigao treći gol Galaksija, za prednost! Igrao se 67. minut kada je nekadašnji napadač Crvene zvezde pretvorio u gol sjajnu akciju u kojoj su učestvovali Marko Rojs i Riki Puđ - bivši fudbaler Borusije iz Dortmunda i Barselone.

Srpski napadač napustio je terenu u 78. minutu, samo nekoliko desetina sekundi kasnije crveni karton dobio je igrač gostiju Luis O'Brajen, a na kraju je pobedu Galaksija potvrdio Riki Puđ. Nekadašnji fudbaler Barselone na asistenciju Marka Rojsa krunisao je fantastičnu partiju u gradskom derbiju.

Ekipa Los Anđeles Galaksija prva je na tabeli MLS, sa 55 osvojenih bodova iz 29 odigranih mečeva. Sledi upravo gradski rival koji je na 27 mečeva osvojio 48 bodova, a zatim su tu Kolorado i Solt Lejk sa po 47 bodova iz 28 utakmica. Dejan Joveljić je trenutno šestoplasirani na listi strelaca sa 14 pogodaka, koliko imaju i pomenuti Boguš odnosno slavni Lionel Mesi. Lider na listi strelaca je takođe dobro poznati Kristijan Benteke, koji je 19 puta tresao mrežu ove sezone.

Bonus video:

Instagram Zavodljiv ples Mesijeve supruge