Slušaj vest

Crvena zvezda ostala je na prvom mestu tabele u Superligi Srbije i nakon osmog kola i pobede nad Napretkom iz Kruševca, ali taj meč je obeležio i kontroverzan detalj. Sudijski analitičar Raka Đurović tvrdi da arbitar Pavle Ilić nije trebalo da dosudi penal iz kojeg je Crvena zvezda stekla prednost u finišu prvgo dela meča, a o toj situaciji govorio je i trener gostiju.

Nekadašnji fudbaler Partizana Goran Stevanović kratko je analizirao situaciju sa meča u Beogradu, uz opasku da je za jedan ranije dosuđeni penal protiv njegovog tima već isticano da nije postojao. Ovog puta je trener Napretka iz Kruševca u prvi plan stavio da mu nije krivo kada njegova ekipa gubi, već kada o tome odlučuje VAR.

"Ne čačkajte me oko toga, nama je dokazano protiv OFK Beograda da penal, koji je signalizirao i VAR, nije postojao. Sad opet čujem noga, ruka, neka bude kako bude. Krivo mi je da VAR odlučuje, ako gubimo nije problem, ali stalno smo u nekim pitanjima, crveni karton, penal, dal je bio... Pogledaćemo, krivo mi je način samo ništa više. Uvek se tako nešto slomi...", rekao je "Plavi" novinarima nakon meča u Beogradu.

MN Press Crvena Zvezda Napredak

O penalu za Crvenu zvezdu Goran je kratko govorio i pred kamerama televizije Arena Sport, ali je tada bio fokusiran na druge detalje. "Pričati o dominaciji Zvezde je bespotrebno, ona je kvalitetnija ekipa svakako. Čestitam ekipi. Primili smo gol iz penala, opet neke situacije VAR, ne-VAR i tako to. Prikazali smo jednu dobru, organizovanu, disciplinovanu igru. Drugo poluvreme smo krenuli, imali kod 2:0 jednu šansu. neosporno, Zvezda je imala više šansi. ne bih se puno zadržavao, kvalitetnija ekipa pogotovo individualno. Brzinske sposobnosti zaista prave razlike u našem fudbalu", rekao je Goran Stevanović i dodao: "Poželeo bih im svu sreću protvi Benfike, a nama ostaje da pripremamo utakmicu sa Lučanima."

Napredak iz Kruševca ima osam osvojenih bodova nakon osam odigranih utakmica, a protiv Zvezde je prikazao veoma dobru partiju. Kruševljani su bili izuzetno čvrsti i nisu dozvolili timu Vladana Milojevića da stvori previše šansi, ali su ipak poraženi na gostovanju aktuelnom šampionu.

Bonus video:

MONDO/Dušan Ninković Navijači Crvene Zvezde u Norveškoj