Slušaj vest

Video je Vladan Milojević tokom 172. "večitog" derbija da je Gelor Kanga problem na sredini terena i da sa njim nema balans, pa je odlučio da ga "skloni" iz ozbiljnijih utakmica, kao i da ovog leta dovede fudbalere koji će ga zameniti. Uticalo je to na minutažu Gabonca koji je ipak ostao u Crvenoj zvezdi, međutim deluje da je i te kako ljut na nju.

Kako to već funkcioniše u modernom fudbalu, Kanga je svoje nezadovoljstvo pokazao na društvenim mrežama. Po ugledu na zaljubljene parove kod kojih "pukne" ljubav, Kanga je obrisao sve objave o Crvenoj zvezdi na Instagramu. Često ih je delio, imao ih je "tonu", da bi sada sve to otišlo u zaborav, dok je primetno i da je otpratio svoj klub na istoj platformi. O svom postupku za sada se nije izjasnio, a nije ni klub - što je sasvim logično jer predstoji prvi meč u Ligi šampiona ove sezone protiv Benfike (četvrtak, 18.45).

Interesantno je da je Crvena zvezda licencirala Gelora Kangu za Ligu šampiona, ali spoznaja da verovatno neće imati minutažu na kakvu je navikao, naterala je Gabonca da (po ko zna koji put) pokaže bubice. I u prošlosti je često pravio probleme svojim trenerima, čak i u većem obimu, a videćemo kako će se na kraju Vladan Milojević nositi sa iskusnim fudbalerom.

MONDO/Stefan Stojanović Junak Zvezdine pobede nakon dva gola poklonio dres dečaku na tribini.

Ove sezone Gelor Kanga ima samo 84 minuta za Zvezdu - i to u prve tri prvenstvene utakmice: Jedinstvo Ub, Mladost i Tekstilac. Na mečevima sa Novim Pazarom i Čukaričkim bio je na klupi, kao i protiv Bode Glimta, dok ga protiv Radničkog 1924 i Napretka nije bilo ni u protokolu. Čini se da je upravo to uticalo na Kangu da "skloni" Zvezdu sa društvenih mreža, kao i da priča da je teže igrati afričke kvalifikacije sa Gabonom nego Ligu šampiona.

Podsetimo, u dva mandata u Crvenoj zvezdi zabeležio je čak 226 utakmica i na njima je postigao 49 golova, dok je asistirao za još 64. Ugovor sa Zvezdom ističe mu na kraju tekuće sezone.

BONUS VIDEO:

Kurir  Gelor Kanga se svađa sa policijom kako bi prošao na Marakanu