Slušaj vest

Košarkaši i stručni štab Crvene zvezde prisustvovaće utakmici prvog kola Lige šampiona na stadionu Rajko Mitić, gde će crveno-beli ugosti portugalsku Benfiku 19. septembra (18.45). 

Očekuju se pune tribine stadiona u važnom meču za crveno-bele, a pored mnogobrojne publike u svojstvu navijača naći će se i košarkaši. Već je postala tradicija, naročito na relaciji fudbal-košarka, da kolege sportisti koriste svaki slobodan trenutak da uživo podrže svoj voljeni tim. Tako će biti i ovog puta, košarkaši Crvene zvezde zajedno sa stručnim štabom naći će se na Marakani kako bi bodrili fudbalere u prvom kolu Lige šampiona.

Ovog puta će se košarkaši naći u svečanoj loži, a mnogi će se tim povodom prisetiti kultne fotografije koja je nastala kada je Miloš Teodosić sa severne tribine bodrio voljeni klub. U društvu košarkaša Darka Miličića, Mileta Ilića i Nemanje Aleksandrova plejmejker Zvezde pre više od 15 godina gledao je meč Zvezde protiv Rendžersa, dok će sada uz saigrače pratiti meč u Ligi šampiona!

Nema sumnje da će prisustvo igrača sa Malog Kalemegdana dodatno stimulisati aktuelne šampione Superlige Srbije u borbi za što bolji plasman u prestižnom takmičenju. Generalni direktor FK Crvena zvezdaZvezdan Terzić već je najavio da će crveno-beli su sezoni pred nama imati predstavnike u rekordnih 14 sportova. Pozvao je sve članove Sportskog društva da se međusobno podržavaju, a motivaciju je pronašao u rečima: "Ponosni smo na sve vas koji ste se svakodnevnim posvećenim radom izborili za učešće u Evropi. Vi ćete u ovoj sezoni nositi "Zvezdin štit u Evropi". Zvezda je oduvek bila simbol Srbije i simbol uspeha. To je tradicija i istorija koju smo nasledili od naših slavnih prethodnika i koja traje evo već skoro 80 godina", rekao je Terzić. 

Već je poznato da će tim iz Portugalije na teren izaći u oslablejnom izdanju, jer u sastavu neće bti Renata Sančesa koji se povredio na treningu i van terena će biti nekoliko nedelja. 

Rapored košarkaša Crvene zvezde

Košarkaši Zvezde će se svega nekoliko dana pre starta Jadranske lige naći na Marakani kako bi podržali kolege. Izabranici Janisa Sferopulosa dobili su priliku da posle niza obaveza u pripremnim utakmicama uživaju i u drugim sportovima. 

Do sada su igrači sa Malog Kalemegdana odigrali nekoliko trening mečeva, a pobedili su jedino Lokomotivu Kuban. Ipak, treba istaći da je aktuelni šampion Jadrana igrao u oslabljenom sastavu, pa tako Grk tokom turnira u Rusiji nije mogao da računa na Miloša Teodosića, Nemanju Nedovića, Džoela Bolomboja i Rokasa Gedraitisa. Prema tome, izgubljene mečeve treba uzeti sa rezervom, jer će se pravo lice crveno-belih videti na početku ligaškog dela takmičenja.

Zvezda će ABA ligu otvoriti gostovanjem u Dubaiju, meč je zakazan za 22. septembar u 17 časova, dok će 28. dočekati Mornar iz Bara. Prvi izlazak na teren u Evroligi biće u Francuskoj, protiv Pariza 4. oktobra sa početkom u 21 čas. 

BONUS VIDEO: 

MONDO/Dušan Ninković Navijači Zvezde na finalu Kupa Srbije