Slušaj vest

Partizan i Crvena zvezda sastaju se u ponedeljak (19.00) u okviru 9. kola Superlige, a Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) rešila je dilemu koja se postavlja pred svaki derbi i oko koje ima "vatre". Ko će suditi predstojeću utakmicu najvećih srpskih klubova?

Odlučeno je da to bude Novak Simović iz Lovćenca, a njemu će pomagati Nikola Ćorović i Miloš Simović, dok ječetvrti arbitar Nenad Minaković. U VAR sobi biće Pavle Tomić i njegov pomoćnik Uroš Stojković, za delegata je odabran Velibor Novović, dok je posmatrač suđenja Miodrag Gogić. Svi oni potrudiće se da meč u Humskoj prođe bez grešaka, odnosno da posle susreta niko neće pričati o suđenju.

Sudijski ekspert Zdravko Jokić je istakao da je inače bilo više kandidata za 174. "večiti" derbi, a da je najbolji srpski arbitar Srđan Jovanović povređen i da zato nije bio razmatran za najveću utakmicu srpskog fudbala.

Novaku Simoviću će predstojeći meč Crvene zvezde i Partizana biti sedmi koji vodi u karijeri. Za sada, Zvezda ima dve pobede, Partizan dve, a dva puta je bilo i nerešeno. Poslednji put delio je pravdu još u sezoni 2021/22 kada je bilo nerešeno u Humskoj, kada je takođe Aleksandar Stanojević bio trener Partizana.

Podsetimo, Zvezda je lider Superlige sa 19 bodova (odigrali su meč manje), dok je Partizan na sedmom mestu sa 11 bodova (dva meča manje zbog Evrope).



Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO:

Kurir sport Atmosfera na stadionu uoči derbija