Slušaj vest

Crvena zvezda je doživela poraz na startu Lige šampiona protiv Benfike, a opšti utisak je da je za to krivo slabo prvo poluvreme. Zvezda je do pauze gubila 2:0, bila je šokirana i povredom Ognjenom Mimovića i "tumbanjem" ostatka tima, da bi u nastavku bila daleko bolja i stigla je do gola preko Milsona. Na kraju, samo "utešni" pošto je Benfika slavila 2:1.

Koliko je Vladan Milojević kritički bio nastrojen prema pristupu u prvom delu igre, toliko su bili i njegovi igrači, pa je Mirko Ivanić posebno bio nezadovoljan slabom partijom: "Mislim da svako ko je gledao utakmicu može da kaže da je naš loš ulazak u meč, kocnentracija, agresivnost i loše stajanje - uticalo da nas kazne. Ovo je Liga šampiona, nije naše prvenstvo, gde možeš da dozvoliš invidiualne greške. Oni brzo reagovaju na izgubljene lopše i to kažnjavjau  Namestili smo se u drugom poluvremenu i pružili smo, po mom mišljenju, tada odličnu partiju", poručio je Ivanić za RTS.

"Ostaje žal u stomaku što nismo dali sve od sebe, to je najgore za svakog sportistu kad zna da može više", dodao je jedan od najboljih pojedinaca Crvene zvezde u porazu od Benfike.

MN Press crvena zvezda benfika

Slične stvari Mirko Ivanić ispričao je u razgovoru i za TV Arena Sport: "Samo smo se jedne stvari bojali, to je da ne kažemo posle meča da smo mogli više. Pričali smo da treba dobro da uđemo u meč. Imali smo pad koncentracije, loše smo ušli u meč i to nas je koštalo. U drugom delu smo pokazali da nećemo da budemo samo puki učesnici u Ligi šampiona. Ostaje žal, ne smemo sebi da dopuštamo takve greške kao u prvom delu. Mnogo individualnih grešaka, loše smo stajali, nije kao ono što smo navikli, loše smo ušli u meč".

Prema mišljenju fudbalera Zvezde, Benfika je odličan tim koji nije iznenadio igrače, samo ih je iznenadila njihova loša igra. Bodrili su se, priča Ivanić, a potom je uvideo da su "svi malo olabavljelni". Podseća fudbaler Zvezde da to više ne sme: "Ostaje na nama da vidimo šta je razlog, moramo dalje. Pokazali smo u drugom delu kako treba da izgledamo u Ligi šampiona".

Crvena zvezda naredni meč u Ligi šampiona igra 1. oktobra protiv Intera na "San Siru", ali već u ponedeljak mora da misli na Partizan: "Naravno da će da bude energije za derbi", dodao je Ivanić.

BONUS VIDEO:

Kurir Glazer posle poraza od Benfike