Slušaj vest

Došao je dan derbija u Beogradu! Na stadionu "JNA" Partizan će dočekati Crvenu zvezdu od 19 časova u meču u kome obe ekipe žele da poprave utisak. Crno-beli žele da konačno pobede posle tri meča bez trijumfa, a crveno-beli bi pobedom nad večitim rivalom lakše zaboravili loš start u Ligi šampiona i poraz od Benfike na svom terenu.

Duelu je prethodio skandal kada su huligani dan pred derbi upali na stadion i oštetili teren, ali za sada su informacije iz kluba i Zajednice superligaša takve da to neće ometati odigravanje meča.

Videćemo da li će tribine biti ispunjene, jer crno-beli sa jedne strane imaju podeljenu javnost i neke navijačke grupe ne žele da prate fudbalski klub zbog nezadovoljstva upravom, dok smo što se tiče Zvezde videli da protiv Benfike nije bio ispunjen stadion, bilo je praznih mesta na južnoj tribini.

GDE JE PRENOS?

Partizan Crvena zvezda uživo prenos livestream Arena sport link Superliga
MONDO/Stefan Stojanović 

"Večiti derbi" će prenositi "Arena sport", a vi ćete moći da ga pratite i u tekstualnom prenosu na MONDU uz javljanje našeg reportera sa lica mesta.

KO ĆE IGRATI?

Partizan Crvena Zvezda 171. derbi utakmica (1).jpg
MN Press 

Što se tiče Crvene zvezde problemi sa povredama bekova naterali su Vladana Milojevića da sve promeni! Formaciju, sastav, pristup igri, pa se očekuje da izađe u formaciji sa tri igrača pozadi i u ovom sastavu: Glazer - Điga, Leković, Spajić - Seol, Krunić, Ivanić, Elšnik, Olajinka - Silas, Duarte.

Što se tiče Partizana ovaj tim se još uvek uigrava i nismo još sigurni na koga i koliko može da računa Aleksandar Stanojević, a najveća nepoznanica je sam špic napada. Za sada se tu očekuje Aldo Kalulu, kao i izlazak na teren u sastavu: A. Jovanović - Filipović, Ilić, Mujakić, Jurčević - Arijaga, Kovač - Zubairu, Zahid, Goh - Kalulu.

ŠTA KAŽE STANOJEVIĆ?

0MSM1337A.JPG
MN Press 

"Fokusirani smo maksimalno, uz sve probleme koje smo imali. Igrači su izgledali dobro i ulazimo u utakmicu potpuno spremni. Znamo svi šta je derbi, svima nam je jasno, Razmišljamo samo o toj utakmici, šta će se desiti posle nismo opterećeni. Ali činjenica je da pobeda okreće sve, Mislim da smo radili dobro. Najvažnije je kada izgubite utakmicu da održite fokus i koncentraciju. Da imate kontrolu nad svim. S te strane sam zadovoljan. Maksimalno smo trenirali kao da se ništa nije desilo", rekao je pred ovaj duel trener crno-belih.

ŠTA KAŽE MILOJEVIĆ?

Vladan Milojević
MN Press 

"Znamo šta znači derbi, to je specifična utakmica. Spremamo utakmicu kao i što sve druge spremamo. Posle ovakve utakmice u četvrtak imamo kadrovskih problema, nismo imali vremena za trening, moramo u hodu da vidimo šta ćemo i kako ćemo. Imamo dosta varijanti u glavi, ali mislim da do same utakmice neću odneti odluku o timu za derbii. Sve je izazov, sutra nešto može da bude još teže. Nismo želeli, niti očekivali, ali smo spremni. Znate povredu Mimovića, sreća pa nije toliko opasno", rekao je Milojević.

KAKVA JE SITUACIJA NA TABELI PRED DERBI?



Standings provided by Sofascore

Crvena zvezda je prva, ima 19 bodova kao i Mladost iz Lučana i OFK Beograd, ali ima po dva meča manje od oba plavo-bela tima. Što se tiče Partizana situacija nikako nije dobra, tek su sedmi, dali su devet golova u šest mečeva i na tri poslednja meča imaju dva remija bez golova i poraz od OFK Beograda 3:2.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO:

MONDO Derbi pred mec