Slušaj vest

Veliki skandal potresao je engleski fudbal kada se 20. septembra sa samo 27 godina ubila Medi Kuzak. Fudbaleerka Šefild junajteda i bivša omladinska reprezentativka Engleske Sada se oglasio njen godinu dana stariji brat koji je u intervjuu istakao koliko je zajedno sa porodicom ljut zbog zanemarivanja koje osećaju. 

Odmah nakon njene smrti porodica se oglasila i zatražila specijalnu istragu jer su sumnjali da samoubistvo ima veze sa lošim odnosom koji je Medi imala sa trenerom Džonatanom Morganom, koji je kasnije i otpušten kada je otkriveno da je bio u vezi sa fudbalerkom Lestera čiji je tada bio trener. 

"Vatrogasni kamioni i ambulantna kola oko kuće... Mama je bila u potoku suza, moja baka takođe uplakana u svojoj sobi. Najbolnije je bilo kada su me pitali da li hoću da odem da je vidim... Kako sa tim da se izborim", rekao je brat Medi Kuzak,

"Izgleda mi da niko ne želi da izgovori njeno ime", kaže on godinu dana nakon njene smrti. Pa čak ni u klubu gde je igrala četiri i po godine, a i radila je dodatno u marketinškom odelu "Bramal Lejna" jer od fudbala u drugoj ligi nije mogla da se izdržava. On je otkrio da su ih iz kluba pozvali samo da im jave za tragičan ishod, a da se nisu potrudili da izvedu istragu oko uzroka njenog samoubistva, pa i da su odbili ideju da se povuče njen broj osam iz upotrebe

"Klub koji je lamentirao nad gubitkom "voljene sestre", je nije baš tretirao kao sestru. zar ne? Odgovor koji smo dobili je da oni neće da se mešaju u našu tugu, što je u najmanju ruku bizarno. Kako bi to "Žao nam je zbog vašeg gubitka, da li možemo išta da uradimo", neprikladno? Imam vere u fudbalski savez, dok mi ne daju razloga da je izgubim", ispričao je brat Medi Kuzak koji se i dalje nada ozbiljnoj istrazi vezanoj za smrt sestre.

"Mora biti odgovornosti. Ljudi izgleda ne shvataju ozbiljnost onoga što se desilo zapravo. Kultura je takva da nam kažu da pokušavaju da podignu ženski fudbal i da ne smemo da kažemo ništa loše", rekao je on. 

Što se tiče samog fudbala, Medi je bila sjajna! "Uvek smo znali da će uspeti, nije bilo boljeg osećaja nego da gledamo Medi kako igra fudbal. Neko od nas je uvek bio na utakmicama. Mama i tata su dolazili u nedelju uveče stalno na utakmice, a ja bih došao kada bih mogao da uklopim obaveze. Sada nedelje nisu iste. Strašno je biti bez Medi. Dobijam flešbekove svako malo. Nešto se desi i pomislim: 'Sad ću da kažem Medi... Oh...' Toliko bih stvari hteo da je pitam... Ali ne mogu."

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Kurir televizija ŽENSKI FUDBAL GLEDANIJI OD MUŠKOG! Barselona i Real oborili svetksi rekord: 91.553 gledalaca na Nou Kampu