Slušaj vest

Navijači Crvene zvezde oglasili su se povodom zabrane dolaska na utakmice Lige šampiona u Italiji. Tim povodom Delije su pozvale sve ljubitelje kluba da se okupe na Marakani u subotu kad će njihov klub odigrati meč Superlige Srbije protiv Železničara iz Pančeva i na taj način pruže podršku igračima pred put na važan meč, uz poziv "Petak - svi na stadion". 

Saopštenje navijača prenosimo u celosti: 

"Kao što je svima poznato, navijačima Crvene Zvezde je zabranjen odlazak u Italiju na fudbalske utakmice protiv Intera i Milana! Nije Zvezda prvi klub kome je izrečena kazna za ovu zemlju, a izriče je italijanska policija koja po svojim nekim kriterijumima, gleda ko je podoban a ko nije. Očigledno da su nesposobni ili ih je strah 10 hiljada navijač, koji bi sigurno došli da postoji mogućnost da se kupi karta. Pozivamo ljude ovim putem da dođu u petak na stadion, da im pružimo dovoljnu podršku za utorak jer će utakmica pred punim stadionim u Italiji, bez nas na tribinama, biti pa skoro nemoguća misija.

U petak da im pokažemo da smo uz njih da znaju koliko ih ljudi prati na ovaj pretežak put, gde će zbog straha Italije, morati da budu sami! U petak moraju da osete našu podršku, šta god se desilo u Milanu ali i da osete da osim što idu da se bore protiv prošlogodišnjeg prvaka Italije, idu da se bore i protiv nepravde. Takođe, zbog striktnosti italijanske policije, koja na ulazu traži kartu i dokument na kome moraju da se poklapaju imena, pozivamo ljude da ne kreću na put gde je sasvim izvesno da neće ući na utakmicu", stoji u saopštenju. 

Crvena zvezda u utorak (1. oktobra) gostuje Interu u Milanu u drugom kolu Lige šampiona, meč je na programu od 21 čas. 

BONUS VIDEO: 

Kurir Marakana grmi pred meč Zvezda - Bode