Slušaj vest

Gotovo je, došao je kraj! Samo nekoliko dana nakon vesti da je raskinuo saradnju sa Memfis Grizlisima najmlađi MVP u istoriji NBA lige Derik Rouz objavio je da se povlači iz košarke. On se javno oglasio i istakao da će se sada posvetiti drugim stvarima, kao i da mu nije žao što je zbog povreda njegova karijera bila mnogo lošija nego što se u prvi mah očekivalo.

"Sledeće poglavlje će biti tu da bih jurio svoje snove i delio iskustva o moj razvoju. Verujem da pravi uspeh dolazi iz toga ko vas je stvorio i ja hoću da pokažem svetu ko sam van košarke. Da li je to dobro ili loše, ali svako ima svoju "šta bi bilo kad bi bilo" priču u životu. Čak i kada bih mogao ne bih ništa promenio", napisao je Rouz. 

Derik Rouz ima 35 godina i malo ko je očekivao da će se ovako odviti njegova kairijera. Rođen u Čikagu, posle samo jedne sezone na koledžu Memfis izabran je upravo od Bulsa kao prvi pik na draftu 2008. godine. Odmah je počeo da dominira, postao je starter i prvi igrač tima, a u sezoni 2010/11 bio je MVP lige.

Tada je sa 25 poena u proseku i 7,7 asistencija uz 4,1 skok, ali je onda naredne sezone doživeo tešku povredu od koje se nikada nije oporavio. Najviše je od tada odigrao 64 meča za sezonu, a u prethodne tri godine nije dogurao ni do 30 mečeva u godini. Osim za Čikago igrao je za Njujork, Klivlend, Minesotu, Detroit i Memfis.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO Nenad Stefanović o preskakanju koraka i NBA