Slušaj vest

FK Crvena zvezda će u utorak uveče u 21:00 igrati protiv Intera u Milanu, a to će biti i šansa za prve bodove u novoj sezoni Lige šampiona. Veče pred taj meč, nije potrebno isticati koliko će zadatak biti težak, na gostovanju jednom od najboljih evropskih timova i viceprvaku Evrope iz pretprošle sezone.

Međutim, Vladan Milojević ima plan. Rekao je to na konferenciji za novinare Crvene zvezde u Milanu dan pred utakmicu, dok je pokušavao da sakrije sistem i personalna rešenja koja će izabrati za okršaj protiv ekipe Simonea Inzagija.

Ostatak konferencije mogao bi, ipak, da nam otkrije neke ideje trenera Zvezde. Pre svega o formaciji, jer se divio Inzagijevom sistemu 3-5-2. Za to formaciju ima igrače, pričalo se da će čak i na "večiti" derbi izaći u tom rasporedu.

Da krenemo redom... "Glazer je OK, videćemo", rekao je Milojević o izraelskom čuvaru mreže. Sve ide ka tome da će Izraelac ipak biti među stativama nakon što je prošlog vikenda obnovio povredu primicača protiv Železničara na "Marakani".

Mondo Crvena zvezda u Milanu

A ispred njega - bedem. Desno Seol Jung Vu, pa štoperi Naser Điga, kapiten Uroš Spajić i Vanja Drkušić, a levo Piter Olajinka sa specifičnom ulogom da "skuplja" i "širi" teren po potrebi.

Jong-Vu Seol i Piter Olajinka biće vingbekovi, pa samim tim i pomoć veznom redu u kojem su Timi Maks Elšnik i Rade Krunić. U ulozi Mirka Ivanića zaigraće Andrija Maksimović, to će biti prilika da se "Zvezdin Mesi" predstavi Evropi i svoju cenu podigne za par miliona evra.

Mesto desnog napadača rezervisano je za Silasa koji će u zavisnosti od razvoja situacije na terenu moći i da postane klasično desno krilo. Pored njega će zaigrati Šerif Endiaje, strelac tri gola protiv Partizana. Sada je teško zamisliti ekipu bez njega.

Dakle, da rezimiramo: Glazer - Seol, Điga, Spajić, Drkušić, Olajinka - Krunić, Elšnik, Maksimović - Silas, Endiaje

MONDO Igrači Crvene zvezde u Milanu