Slušaj vest

Ravel Morison pre 14 godina nosio je epitete mlade nade fudbala i često je bio upoređivan sa najboljim igračem Argentine, pa je brzo dobio i nadimak "engleski Mesi". Međutim, momak rođen u Mančesteru nije opravdao očekivanja - posle brojnih promena ovih dana pronašao je klub, ni manje ni više, već u trećoj ligi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima - fudbalski klub Presižn

Tokom karijere Morison je nosio dres 14 klubova, karijeru je započeo u Mančester junajtedu odakle su potekla i velika očekivanja. U nastavku je potpisivao  ugovore sa velikim klubovima, ali je veći deo vremena, uglavnom, provodio na pozajmicama. Tako je od 2012. do 2015. bio u Vest Hemu, ali je igrao za Birmingem, Kvins Park Rendžers, Kardif siti. Potom je od 2015. do 2019. bio igrač Lacija, a branio je boje Kvins Park Rendžers i Atlasa. U karijeri je igrao još i za Šefild, Estersund, Midlesburg, ADO Den Hag, Derbi kaunti i D.C. Junajted.

Morison je u bio u generaciji sa Polom Pogbom i Džesijem Lingardom i ujedno je važnio za najtalentovanijeg igrača u Mančester junajtedu, ali očigledno nije uspeo da pokaže puni potencijal i opravda očekivanja.Bio je član mlađih selekcija reprezentacije Engleske, prošao je ekipe od 16, 17, 18 i 21 godinu, ali nikada nije zaigrao za seniorski tim. Tek 2020. mu je bilo jasno da se neće naći u reprezentaciji svoje zemlje, pa je zaigrao za Jamajku

O kakvom igraču je reč?

O uspehu koji su predviđali Morisonovi saigrači dovoljeno govore izjave. Među njima se lističe Džošua King koji je na pitanje o tome kakav je igrač Morison odgovorio: "Ukoliko pitate bilo kojeg igrača iz tog doba Mančester junajteda, reći će vam da je Ravel bio drugačiji, iznad svih. Trebalo je da bude tik uz Mesija i Ronalda", rekao je.

 Bivši engleski fudbaler Rio Ferdinand je takođe imao lepe reči za Morisona. "Igrao se sa svima na terenu dok je imao samo 14 godina. Trener Aleks Ferguson je mislio da je to najbolji igrač kojeg je gledao u tom uzrastu. Platio bih da ga gledam dok trenira, a kamo li da igra utakmicu", rekao je Ferdinand.

BONUS VIDEO: 

Kurir Fudbaleri Crvene zvezde osetili travu na stadionu Đuzepe Meaca