Slušaj vest

Srpski fudbaler Marko Lazetić nije uspeo prethodne večeri da pomogne TSC-u da izbegne poraz u Almatiju protiv Astane (1:0) u Konferencijskoj ligi, čime se produžila njegova agonija bez gola. Perspektivni napadač koga je Crvena zvezda prodala u januaru 2022. godine za skoro pet miliona evra, verovali ili ne - skoro tri godine nije postigao gol.

Preciznije, njegov poslednji seniorski gol ostaje još iz sezone 2021/22, kada je upravo nosio dres Crvene zvezde. U pobedi nad Kolubarom od 7:1, sada već davnog 16. oktobra 2021. godine, Lazetić je postigao poslednji pogodak na meču i tako se upisao u istoriju crveno-belih. Bio je to njegov prvi i poslednji gol u Zvezdi jer je već u januaru stigla ponuda Milana koju je klub prihvatio i iz ove perspektive napravio je dobar posao.

Iako je Lazetić sedeo na klupi u nekoliko mečeva Milana već tog proleća, predočeno mu je da će biti pozajmljen, što se i dogodilo posle dva meča u seniorskom timu "rosonera". Igrajući za mladi tim, postigao je pet golova, a zatim je 2023/24 prosleđen u Holandiju - u Fortunu Sitard.

Odigrao je manje od 200 minuta u ovom klubu bez učinka, dok sada kao pozajmljeni igrač TSC-a pokušava da pronađe formu. Posle deset utakmica, još je bez gola, ali se svi u Bačkoj Topoli nadaju da će se vratiti, ipak mu je tek 20 godina.

Nije ga išlo inače ni u dresu mlade reprezentacije Srbije gde nema gol, a pamti se neshvatljiv penal protiv Severne Irske. Zato moraju što pre da se vrati forma koju je pokazivao u dresu mladog tima Milana, kada je davao golove i Dinamu iz Zagreba u juniorskoj Ligi šampiona.

San je i dalje tu - biti veliki igrač!

dejan stanković, marko lazetić
Instagram/crvenazvezdafk/printscreen 

"Odlazak na pozajmicu nikada nije lak. Moj cilj je da svaki dan napredujem zahvaljujući napornom radu. Nadam se da ću se vratiti u Milan. Ponekad morate da napredujete pre nego što igrate u timovima kao što je Milan. A da li mi je cilj da se vratim kao starter? Apsolutno da...", rekao je nedavno Lazetić i dodao: "Od kada sam otišao, napredovao sam u tri segmenta. Više treniram i radim, shvatio sam kako se treba ponašati u određenim sredinama i stekao sam iskustvo.To ne znači da pre nisam davao sve što sam mogao. Svako ko me poznaje zna da sam vredan radnik, ali mlad sam i mogu još da rastem. Ako nastavim ovako, mogu da postanem veliki igrač"

BONUS VIDEO:

RTS Marko Lazetić napravio penal na Severna Irska - Srbija