Slušaj vest

Partizan je ubedljivo pobedio Tekstilac (4:1), na drugom trenerskom debiju Sava Miloševića. Posle više od dva meseca, Humska je videla pobedu crno-belih, jer je prethodna ostvarena još 4. avgusta, protiv Železničara iz Pančeva.

"S obzirom na celokupnu situaciju, očekivao sam i više problema. Sve što smo prošli kroz treninge igrači su poštovali, od početka do kraja. Žao mi je malo i zbog tog prvog poluvremena, ali ni to nije problem, jer smo i po igri i po šansama zaslužili da vodimo. To je proces, ali dobro je što je ovo druga pobeda u nizu, dobri rezultati najbolje leče krize. Imamo pauzu pred sobom, a mnogo stvari može bolje. I od ovog danas ekipa može bolje. To je proces i ne može tako brzo".

Bio je upitan i za igranje rukom Nikole Antića za 1:1 u završnici prvog dela meča. Partizan je, delovalo je, upao u nervozu, pad koncentracije i ponovo je podsetilo na košmarne mečeve prethodnih nedelja i meseci.

"To su očigledno neke stvari koje su zaostavština, ponavljaju se, nemoguće je da se sve isprave. Dobro je da danas nismo platili veliku cenu. To su individualne greške koje će se smanjiti kada bude psihološka situacija bolja, kad se bolje budu osećali i stekli više samopouzdanja, te greške će se smanjiti. Ovakve stvari su zaista bile za očekivati da se dešavaju i dalje. Dolaze mečevi i protivnici koji će nam biti veći izazov, ali idemo korak po korak"

MN Press Partizan TekstilacSavo Milošević

Ponovo je Milošević da traži od svojih igrača da budu nasmejani.

"To je moje viđenje stvari, ovako psihološki stresan sport je dovoljno stresan 'spolja' da bismo sami sebi pravili pritisak. Mogu stvari da se rade ozbiljno i disciplinovano, ali sa osmehom. Ta dobra, pozitivna energija je po meni preduslov da bismo došli do dobrih rezultata i poboljšanja. A ta atmosfera zavisi od igrača i nas iz stručnog štaba, na nama je da je kreiramo. Biću još zadovoljniji, kada dođu dobri rezultati više će se momci smejati, mada već sada insistiram na tome".

Posle dvonedeljne pauze zbog utakmica reprezentacija, Partizan će naredni meč igrati protiv Novog Pazara u gostima, 19. oktobra.