Slušaj vest

Fudbalski klub Crvena zvezda angažovao je u letnjem prelaznom roku krilnog napadača Silasa, a jedan od najbržih fudbalera u istoriji Bundeslige stigao je na pozajmicu iz Štutgarta. Tom prilikom dogovoreno je da godinu dana igra u Zvezdi, a da zatim srpski klub ima mogućnost da ga otkupi - za čak 10.000.000 evra, što bi bila najskuplja kupovina u klupskoj istoriji. Sada smo veoma blizu realizacije tog posla!

Kako prenosi nemački novinar Florijan Pletenberg iz ogranka "Skaj Sporta", Crvena zvezda planira da već u januaru aktivira otkupnu klauzulu reprezentativca DR Konga! Čitav iznos od 10.000.000 evra bio bi uplaćen na račun Štutgarta, a srpski šampion bi zatim u istom prelaznom roku dogovorio i drugi transfer Silasa - ovog puta izlazni, u neku od najboljih evropskih liga.

Mladjan Ivanovic/© MN press, all rights reserved, Dusan Milenkovic/ATAIMAGES Silas

Mediji iz Nemačke prenose da je Silas Katompa Mvumpa na listi želja Evertona i Viljareala, koji su spremni da plate i daleko više od deset miliona evra. Pošto će Zvezda određeni procenat morati da prosledi Nemcima - između 10 i 15 odsto, njoj se neće isplatiti da krilni napadač ode za manje od 12.000.000 evra, ali deluje da je to cena sa kojom španski i engleski klub ne bi imali nikakvih problema.

Nema sumnje da bi ovo bio izuzetno dobar posao za crveno-bele, jer se ne dešava često da posluje sa timovima iz najboljih evropskih liga. Treba imati u vidu da Silas na mečevima protiv Benfike i Intera u Ligi šampiona nije imao značajniji učinak, a da se do sada upisivao u strelce samo na mečevima domaćeg prvesntva. Pogodio je u "večitom" derbiju protiv Partizana, a zatim i na gostovanju IMT-u u Loznici, gde je "overio" pobedu Milojevićevog tima.

Silas je u Zvezdi do sada odigrao pet mečeva i postigao dva gola, dok je pre toga godinama igrao za Štutgart i povremeno bio čak i najbolji igrač tima. Na 132 zvanična meča postigao je 35 golova, uz 21 asistenciju. Pre toga je igrao za Pariz, a tamo je na 35 mečeva imao učinak od 11 golova i dve asistencije.

Bonus video:

MONDO Crvena zvezda se zagreva u Milanu