Slušaj vest

U petak se čeka skupština Fudbalskog kluba Partizan koja bi trebalo da izabere novog predsednika kluba. Videćemo da li će se to i desiti. Za sada "Sportski žurnal" prenosi da je Rasim Ljajić koji je ušao u skupštinu jedini kandidat za to mesto, ali da moraju da ga prihvate i biiraju članovi najvišeg klupskog tela. 

Ukoliko bi se to desilo očekuje se da nakon biranja Ljajića članovi skupštine kolektivno podnesu ostavke. Ipak problem je što navijači i bivši igrači ne žele da u izboru novog rukovodstva bilo kakvu ulogu imaju ljudi koji su na bilo koji način deo sadašnjih struktura u klubu. 

Ljajić je "Žurnalu" potvrdio da postoji mogućnost da Partizan u petak zapravo dobije privremeno rukovodstvo koje će premostiti period do biranja nove skupštine i nove izborne sednice. Ako se to desi neće moći da se promeni statut kluba, a nekadašnji ministar u Vladi Srbije je istakao da je hitno promeniti propise u statutu koji generalnom direktoru daju prevelika ovlašćenja. Statut menja Skupština, a dok se ona ne izabere, neće biti ključnih promena. Petak je blizu, sta otkucava i ne deluje da će 11. oktobra biti potpuno jasno šta se tačno dešava sa klubom iz Humske.

(MONDO, Sportski Žurnal, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Arena Sport Stefan Kovač gol na Mladost - Partizan 1:3