Slušaj vest

Velike promene na Vimbldonu! Posle 147 godina ukida se pravilo o linijskim sudijama, tačnije, svi oni dobiće otkaze! Preko 300 sudija koje su bile zadužene za linije terena i da prate sve to tokom mečeva od naredne godine moraće da potraže novi posao.

Sa napretkom novih tehnologija uvode se elektronske sudije. Na svih 18 terena biće uvedena tehnologija, tako da neće biti sudija ni na manjim terenima prenosi britanski "Tajms". Prvi put od osnivanja turnira, dakle od 1877. godine neće biti "linijaša" na terenima na londonskoj travi.

Da je ovaj sistem bio na snazi i na US openu 2020. godine onda Novak Đoković ne bi bio diskvalifikovan. Svi se dobro sećaju situacije kada je lopticom pogodio ženu, linijskog sudiju koja je pala kao "pokošena" i posle toga je usledila diskvalifikacija. Titulu je te godine osvojio Dominik Tim koji je završio karijeru.

NEIL HALL/EPA EPA

Sledeće godine Vimbldon se održava od 30. juna do 13. jula i titulu brani Karlos Alkaraz koji je u finalu ove godine pobedio Novaka Đokovića. Pokušaće Nole tamo da podigne pehar po osmi put i tako se izjednači sa Rodžerom Federerom.

BONUS VIDEO:

RTS Englezi na Vimbldonu navijaju za Novaka Đokovića