Slušaj vest

Fudbalski reprezentativac Grčke Džordž Boldok (31) pronađen je mrtav u svojoj kući u sredu uveče. Slučaj poznatog fudbalera Panatinaikosa, koji je inače rođen u Engleskoj, i na Ostrvu je zapravo "stekao ime", šokirao je čitav Balkan i stiže sve više novih informacija koje lede krv u žilama.

Kako prenose grčki mediji, Boldoka je tražila njegova žena, satima ga je zvala telefonom i nije joj odgovarao, tako da je odlučila da alarmira vlasnika luksuzne vile u kojoj je živeo. Pozvala ga je i zamolila da svrati do njega i proveri da li je kod kuće, a kada ju je poslušao, zatekao ga je mrtvog. Njegovo telo bilo je na dnu bazena. Kraj bazena flaša s alkoholom... Odmah je pozvao hitnu pomoć koja je došla za devet minuta, ali je mogla samo da konstatuje smrt.

Naređena je obdukcija i toksikološki nalaz, dok je potvrđeno da na Boldokovom telu nije bilo nikakvih povreda. Za sada zvanična verzija govori da se utopio i da smrt nije nastupila pre nego što je završio u bazenu. Ipak, treba sačekati kraj istrage koja će dati konačan odgovor - šta se desilo da Džordžom Boldokom?

Desni bek reprezentacije Grčke, za koju nastupa od 2022. godine, propustio je ovo okupljanje kod Ivana Jovanovića zbog manje povrede, a informacija je njegove saigrače dočekala u kampu državnog tima gde se spremaju za mečeve Lige nacija.

Njemu u čast, nosiće crni flor na rukavima tokom predstojećih utakmica, što će biti slučaj i sa fudbalerima Panatinaikosa.

Džordž Boldok je u grčkom timu bio saigrač srpskih fudbalera Filipa Mladenovića, Nemanje Maksimovića i Filipa Đuričića, a ove sezone su ih pored obaveza u grčkom šampionatu gde su ozbiljni kandidati za titulu čekali izazovi i u Konferencijskoj ligi. Inače, rođen je u Birmingemu, a na osnovu svoje bake koja je Grkinja - dobio je mogućnost da igra za "helene". Imao je 12 nastupa za reprezentaciju Grčke. Tokom karijere najdublji trag ostavio je u Šefild junajtedu.

BONUS VIDEO:

MONDO Sahrana Dejana Milojevića