Slušaj vest

Večeras u Pragu igraju Češka i Albanija u okviru Lige nacija, a na tribinama je došlo do velike tuče. Domaći ultrasi istakli su zastave podrške Srbiji, videli smo precrtane albanske, dok je istaknut takođe i veliki transparent Kosova i Metohije na kome ćirilicom piše "Nema predaje".

Nije ovo ništa novo od čeških navijača, dobro znamo da su uvek pružali podršku Srbiji i srpskim klubovima u neravnopravnoj borbi za iskazivanje stava o jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova, pa su slični transparenti često na mečevima njihovih klubova. Ovoga puta banere podrške doneli su i na meč reprezentacije, a nije poznato da li su redari pre početka utakmice tražili da se zastave uklone. Pogledajte kako je to izgledalo:


Pogledajte i kako je došlo do tuče na tribinama stadiona u Pragu, za sada nije poznato da li je u pitanju sukob navijača Češke i Albanije ili su se između sebe tukli navijači Češke. Dok je trajao sukob, sve vreme se čulo "Kosovo je Srbija":


Takođe, navijači Češke razvili su i transparent na kome je prvi predsednik Čehoslovačke Tomaš Masarik, a uz njega su bile napisane i čuvene reči po kojima ga najviše pamte: "Čovek bez nacije je ništa", stajalo je na baneru koji su ultrasi pokazali na početku utakmice.

Češka je inače pobedila Albaniju 2:0 golovima dvostrukog strelca Tomaša Horija u 3. i 63. minutu.

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Srpski navijači pevaju Pukni zoro, ovo je dobar snimak