Slušaj vest

Nekadašnji fudbaler i trener Crvene zvezde Robert Prosinečki nedavno je preuzeo seniorsku reprezentaciju Crne Gore, a početak mandata ne prolazi idealno za hrvatskog stručnjaka. Po prvi put u istoriji tamošnje reprezentacije Crna Gora ima niz od pet uzastopnim utakmica na kojima je poražena!

Nakon što je Prosinečki predvodio tim do pboeda nad Belorusijom (2:0) i Severnom Makedonijom (1:0) u martu, stvari su postale daleko teže. Tokom narednih sedam meseci Crnogorci nijednom nisu izbegli poraz - redom su padali protiv Belgije (2:0) i Gruzije (3:1) u prijateljskim mečevima, odnosno Islanda (2:0), Velsa (2:1) i Turske (1:0) u Ligi nacija.

Crnogorcima je u oktobru ostao još meč na gostovanju Velsu, a zatim će u novembru igrati na svom terenu protiv Islanda i Turske. Ukoliko na tim mečevima ne popravi učinak, Prosinečki bi mogao da bude selektor Crne gore sa najmanjim procentom pobeda na klupi nacionalnog tima. Bivši selektor Miodrag Radulović pobedio je tek 26 odsto mečeva koje je vodio, odnosno šest od 23 utakmice. Najmanje pobeda na klupi Crne Gore ima Faruk Hadžibegić koji je pet puta slavio, ali je on vodio samo 13 mečeva.

Treba istaći i da trenutno igrački kadar Crne Gore nije kvalitetan kao neki prethodni. I dalje je prva zvezda tima kapiten Stevan Jovetić, koji je sada na zalasku karijere. U pet najboljih evropskih liga nastupaju samo dvojica igrača - naturalizovani Adam Marušić, inače rođeni Beograđanin i Nikola Krstović, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde. U nacionalnom timu je i nekoliko fudbalera iz crnogorske lige koja je među najslabijima u Evropi.

Bonus video:

ArenaSport Dušan Vlahović Crna Gora Srbija 2 0