Slušaj vest

Slovenački reprezentativac Vanja Drkušić povredio se na utakmici protiv Kazahstana u Ligi nacija. Fudbaler Crvene zvezde seo je na travu početkom drugog poluvremena, rukom pokazao da oseća bol u nozi (delovalo je - u preponskom delu) i zabrinuti selektor Matjaž Kek odmah ga je izveo iz igre.

Povreda iskusnog defanzivca potencijalno je veliki problem i za Crvenu zvezdu, koja ga čeka nazad posle oktobarske klupske pauze. Pred timom Vladana Milojevića su utakmice protiv Radničkog iz Niša na "Marakani" narednog petka, a onda i gostovanje Monaku u Monte Karlu, u utorak, 22. oktobra.

Vanja Drkušić
TV Arena sport/Screenshot 

Po svemu sudeći, u ovom trenutku je neizvesno da li će Drkušić moći da pomogne saigračima u odbrani Zvezde, koja je prošla kroz velike probleme protiv Intera i pravila krupne greške. 

Vanja Drkušić Slovenija povreda.png
TV Arena sport/Screenshot 

Vanja Drkušić igra za Sloveniju od prošle godine i bio je ovo njegov 16. nastup. Standardan je u Kekovom timu, sa kojim je nastupio na Evropskom prvenstvu i stigao do nokaut faze. U Ligi nacija Slovenci  su u uvodna tri kola ostvarili pobedu protiv Kazahstana kod kuće (3:0) i protiv istog rivala vodili su 1:0 u trenutku Drkušićeve povrede. U oktobru su igrali i protiv Norveške i izgubili 0:3. Drkušić je igrao ceo meč u kojem je dvostruki strelac bio Erling Haland, a jedan gol je dao Aleksandar Sorlot. 

Vanja Drkušić Slovenija.png
TV Arena sport/Screenshot