Slušaj vest

Veliki talenat Crvene zvezde Andrija Maksimović želja je Borusije Dortmund! Prema pisanju novinara nemačkoj "Skaja", vicešampion Evrope želi da dovede "Mesija" crveno-belih već sledećeg leta i ima veliku konkurenciju.

"Nekoliko top klubova (Juventus, Mančester siti, Liverpul) takođe prate situaciju oko 17-godišnjeg ofanzivnog veziste Crvene zvezde. Maksimovićev ugovor sa Crvenom zvezdom traje do 2027. godine i očekuje se da košta bar 15 miliona evra", objavio je novinar Florijan Pletenberg.

Ako Zvezda bude prodala "Mesija iz Pazara" za toliki novac, biće to nova rekordna prodaja Crvene zvezde.

Marko Metlas/BETAPHOTO / Sipa Press / Profimedia, MN Press Andrija Maksimović

Andrija Maksimović izbio je u prvi plan prošlog meseca, kada je odigrao odličan meč u ubedljivoj pobedi Crvene zvezde u "večitom" derbiju protiv Partizana, a onda je bio najbolji igrač crveno-belih i na gostovanju Interu u Ligi šampiona. U ovom trenutku, on je sa "A" reprezentacijom u Španiji, gde će u utorak možda biti na terenu protiv prvaka Evrope, nakon što je u subotu debitovao za Srbiju u meču proptiv Švajcarske.

Maksimović je rođen u Novom Pazaru, ponikao je u OFK "Vlada Dimitrijević" u Raški, a u Zvezdi je stasavao igrajući i ove sezone na dvojnoj registraciji za Grafičar. Igra u veznom redu i peti je najmlađi debitant u istoriji FK Crvena zvezda.

Bonus video:

Kurir Delije koreografija 2