Slušaj vest

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras igra protiv Španije u Kordobi (20.45) u okviru četvrtog kola Lige nacija, a najveće nade naši navijači polažu u Aleksandra Mitrovića. Kršni napadač iz Smedereva, najbolji strelac u istoriji državnog tima (59 golova), pokazao je mnogo puta do sada da igra državnog tima zavisi najviše od njega.

Tako je bio i najbolji pojedinac u pobedi nad Švajcarskom u Leskovcu, kada je "preorao" teren i postigao maestralan gol za tri boda, a trener Partizana Savo Milošević veruje da će i večeras protiv Španije sve oči biti uprte od njega. Naravno, Srbija će imati prostora koliko joj Španija dozvoli, ističe Milošević tokom gostovanja na RTS, nastavljajući da hvali napadača koji je odavno oborio njegov rekord u državnom timu.

"Ono što Mitar radi za reprezentaciju je fascinantno. zahvaljujući njemu smo se održali u drugom-trećem šeširu, išli na velika takmičenja... Ne smem da zamislim kako bi srpski fudbal izgledao bez njega poslednjih sedam-osam godina", naglasio je Savo Milošević u "Beogradskoj hronici".

Kurir/Petar Aleksić Srbija vs Švajcarska

"Zadužio je naciju, posebno odnosom, ne samo golovima. Njegov odnos prema dresu je za primer svim momcima. Prvi je koji pojuri, povuče, posvađa se sa protivnicima, samo treba da ga prate i dosta manje problema bismo imali u igri da je više njega".

Podsetimo, Aleksandar Mitrović je za 2013. debitovao za "orlove" kod Siniše Mihajlovića i večeras će zabeležiti 96 meč u dresu "orlova". Već naredne godine trebalo bi da obori rekord Dušana Tadića od 111 nastupa za reprezentaciju Srbije, dok je dugo i Savo Milošević bio rekorder, sa 102 nastupa do 2008. godine.

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Aleksandar Mitrović izjava