Slušaj vest

Željko Obradović oglasio se posle pobede Partizana protiv Bajerna (86:78), u kojoj je njegov tim u završnici slomio otpor upornog nemačkog tima. Nakon što su crno-beli do treće četvrtine praktično konstantno povećavali vođstvo do 71:52 u završnici te deonice, na kraju meča Bajern se u pretposlednjem minutu primakao na "minus 6" (74:80).

Ipak, posle pada crno-belih i primljenih 26 poena u poslednjoj četvrtini, Ife Lundberg je sačuvao mir i u pretposlednjem minutu pogodio uz faul Karsena Edvardsa za definitivno nedostižnih 82:74.

Posle meča, Obradović je pohvalio nastup svog tima.

"Nije bilo drame, kontrolisali smo utakmicu sve vreme, čestitam igračima na pobedi. Hvala navijačima koji su još jednom napravili dobru atmosferu, igrali smo protiv dobrog tima i presudila je agresivnost u odbrani. Dobro smo znali svakog trenutka šta da radimo u napadu, iako smo nekad promašili, doneli neke pogrešne odluke, odigrali smo generalno jako dobro", rekao je Obradović za "Sport klub".

MN Press Partizan-Bajern košarka

Na konferenciji za novinare je bio upitan za pad u igri na kraju meča i nije hteo da govori o tome, već je naglasio: "Ekipa je igrala izvanredno i prezadovoljan sam kako smo igrali".

Uz ocenu da pobeda nijednog trenutka pobeda nije došla u pitanje, Obradović je rekao da se njegova ekipa postepeno podiže kako sezona odmiče.

"Najbolje bi bilo da u ovom trenutku igramo kao da igramo dve godine zajedno. Dva meseca smo zajedno, neke stvari prepoznajemo, neke igramo dobro, večeras smo ih dosta radili dobro, igrali smo pametno i generalno se dižemo. Igrači sve više shvataju kako želimo da igramo, pogotovo u trenucima kada se utakmica priprema i kada znaš kako treba da braniš i napadaš. Stvarno verujem u ekipu i mislim da će to izgledati sve bolje".

Bio je upitan Obradović i za iznenađenja u Evroligi, poput Zvezdine pobede protiv Fenerba ili Parizove protiv Panatinaikosa.

"Ne znam za koga su neočekivani rezultati, rekao sam da je kvalitet ekipa na veoma visokom nivou, bilo ko može da pobedi bilo koga. Nijedan tim nije u ovom trenutku u nekoj specijalnoj formi, stignem da pogledam dosta utakmica, šta bih inače drugo radio? Svi traže formu i svi traže da se ekipa uigrava, što i mi tražimo i da ekipa svakog dana igra sve bolje".

Makabi je naredni rival crno-belih u četvrtak u Pioniru.

"Veoma je bitna stvar da za 48 sati igramo protiv tima koji je večeras dobio dva razlike, video sam taj rezultat, to znači da i nama i njima sledi veoma teška utakmica, zato je bitno da smo koristili dosta igrača. Frenk Nilikina je imao 27 minuta, svi ostali su oko 22. Što se toga tiče, nije loše".

Poruka Željka Obradovića ekipi je veoma ohrabrujuća - sve ide kako bi i trebalo.

"Bez obzira na prve dve utakmice u Evroligi, rekao sam igračima da verujem u njih, da ovaj tim a dosta kvaliteta, da ćemo uraditi dosta pozitivnih stvari"

MONDO Koreografija Grobara i transparent "Južni front"