Slušaj vest

U Real Madridu kipte od besa zato što Vinisijus Žunior po svemu sudeći nije dobio Zlatnu loptu. Toliko su ljuti da su odlično obavešteni novinari koji prate klub dobili izričitu poruku sa "Santjago Bernabeua": "Za nas Zlatna lopta ne postoji".

U skladu s tim, najavjleno je da Vinisijus Žunior i Džud Belingem sigurno neće biti na ceremoniji u Parizu,p gde je trebalo da dobiju drugu i treću nagradu, kao što ni Karlo Anćeloti neće biti na gala-svečanosti.

Povrh toga, Real je otkazao sve klupske aktivnosti u vezi sa ceremonijom, a čak je i klupska televizija otkazala specijalnu emisiju posvećenoj dodeli priznanja Frans fudbal.

"Juče ujutru u Real su počele da stižu informacije da Vinisijus možda neće biti dobitnik. Bila je to pretpostavka, ali informacije su počele sve intenzivnije da stižu u klupski trening centar Valjdebebas", objavila je "Marka".

Oko podneva je donesena odluka da se ne ide u Pariz. Zvanični komentar kluba je: "Za nas ona ne postoji".

Karlo Anćeloti želi da se dan nakon šokantnog poraza u El Klasiku protiv Barselone (0:4) sva energija ekipe i kluba usmeri samo na rad i napredak. Zlatna lopta od danas više nije tema u klubu, iako su imali u planu da čitavu Realovu prodavnicu zvaničnih proizvoda obeleže tako da se akcijom da priznanje Vinisijusu na dobijenoj nagradi.

Ipak, ona neće završiti u njegovim rukama.

Pratite uz MONDO tekstualni prenos dodele Zlatne lopte.