Posle nekoliko nedelja nastupa pod injekcijama i sa bolom u kolenu, Kristijano Ronaldo prinuđen je da odmori.

Dobitnik "Zlatne lopte" nije u subotu završio meč protiv Borusije Dortmund, a u subotu će propustiti utakmicu protiv Real Sosijedada (20.00 časova). Ostatak ekipe pokušaće bez njega da u Baskiji zadrži korak u borbi za titulu ili eventualno ugrozi Barselonu (75) ili Atletiko Madrid (76).

Real trenutno ima 73 osvojena boda.

"Razgovarao sam sa Kristijanom i odlučili smo zajedno da je bolje da odmori. Sutra će dobiti slobodno. Malo je umoran i potrošen. Pokušaćemo da izbegnemo pogoršanje njegovog stanja u predstojećim utakmicama. Ostaće kod kuće i neće putovati sa ekipom", rekao je trener Reala Karlo Anćeloti u petak, na konferenciji za novinare.

Ko će ga zameniti?

"Morata može da igra na toj poziciji. Možda to bude i Isko, koji može da menja mesta u timu. Bejl takođe radi veoma dobro i on takođe može da zaigra na Kristijanovom mestu", dodao je Italijan.

Madriđani sedam kola pre kraja nemaju pravo na kiks. Moraće da pobede Sosijedad i da osluškuju rezultate utakmica Atletiko Madrid - Viljareal (subota, 16.00) i Barselona - Betis (subota, 18.00).

"Ako sutra ne pobedimo bićemo u težoj situaciji od sadašnje. Ipak, razmišljamo samo o pobedi", poručio je Anćeloti.